Hazreti Hüseyin ile Yezid’i iyi tanımalıyız

Hazreti Hüseyin ile Yezid’i iyi tanımalıyız

Mardin’de düzenlen“Hazreti Hüseyin ve örnek yaşantısı”programında konuşan Molla Abidin Er, Müslümanların Kerbela hadisesinden ders ve ibretler çıkararak, Hazreti Hüseyin ile Yezid’i iyi tanımaları gerektiğini söyledi.

Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şubesi tarafından Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) torunu Hazreti Hüseyin ve 72 yareninin Kerbela çölünde şehit edilişlerinin 1379’ucu yılı münasebetiyle “Hazreti Hüseyin ve örnek yaşantısı” temasıyla anma etkinliği düzenlendi.

Cemiyet binasında düzenlenen program, Muhammet Hüseyin Aslan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.  Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ilahi ses sanatçıları Mehmet Sıddık ile Muhammed Aydın ilahiler seslendirdi, sinevizyon gösterimi sunuldu.

Programın açılış konuşmasını yapan Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şube Başkanı İbrahim Bahadur,  “Küfe halkı Hazreti Hüseyin’e (Radıyallahuenhu)  ‘kalbimiz seninledir” diyorlardı ama kılıçları Hazreti Hüseyin’e karşıydı. Bundan çok önemli dersler çıkarmalıyız. Eğer bizde İslam’ı seviyorsak sadece kalbimizle değil, kılıcımızla da onun yanında olmalıyız.” dedi.

Günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan Molla Abidin Er ise Hazreti Hüseyin’in hayatından kesitler sunarak, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hazreti Hüseyin (Radıyallahuenhu)  Küfe halkını tanımıyor değildi onları iyi tanıyordu ama kanıyla Müslümanları uyandırmak için bu yola baş koydu. Çünkü öyle bir dereceye gelmişti ki; yaptığı tebliğ ile Müslümanlar gaflet uykusundan uyanmıyorlardı. Hazreti Hüseyin şehit olmadan önce ona sadece bir hak tanıyorlar: ‘Yezid’e biat edeceksin’ diyorlar. Hazreti Hüseyin ise ‘canımı veririm ama Yezid’e biat etmem’ diyor. ‘Benim kanım ve canımla Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) dini ayakta kalacaksa, canım ve kanım Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) dinine feda olsun’ diyor ve onu 72 yareniyle şehit ediliyor. Kerbela’dan ders ve ibretler almamız ve Hazreti Hüseyin ile Yezid’i iyi tanımamız gerekir. Yezid’i destekleyen Müslümanların zihniyeti aramazda olmasa Müslümanlar birbirlerinin kanını dökmezler.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler