Hazreti Hüseyin şehadeti seçmeseydi sonrasında hiçbir alim zalime karşı çıkmazdı

Hazreti Hüseyin şehadeti seçmeseydi sonrasında hiçbir alim zalime karşı çıkmazdı

Hazreti Hüseyin'in şehadete yürümekten başka bir çıkar yolunun olmadığını belirten Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş, eğer Hazreti Hüseyin şehadeti seçmeseydi ondan sonra gelecek olan alimlerin, zalimlere başkaldırmayacağını söyledi.

Hazreti Hüseyin ce Kerbela konulu programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş, Kerbela hadisesinin zulme başkaldırıda örneklik teşkil ettiğini ifade ederek, "Eğer Hazreti Hüseyin şehadeti seçmeseydi onun sonrasında gelen hiçbir alim, zalimlere karşı çıkmazdı." dedi.

Muharrem ayı sebebiyle Türkiye'nin birçok yerinde Hazreti Hüseyin ve Kerbela temalı programlar düzenleniyor. Bu etkinliklerden birisi de İstanbul UMUTDER öncülüğünde yapılan Hazreti Hüseyin'i Anma Etkinliği oldu.

Sultangazi Belediyesi Nikah Sarayında düzenlenen anma etkinliğine siyasi parti yetkilileri ve gazeteci yazarların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, yapılan açılış konuşması, seslendirilen ilahi-ezgiler ve sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mehmet Göktaş, Hazreti Hüseyin'e yapılan ihaneti anlatarak buradan alınması gereken derslere dikkat çekti.

Göktaş, "Sahabeyi kiram Allah resulüne (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hitap ederken, anam-babam sana feda olsun diyorlardı. Ama ilginçtir ki Allah'ın (Celle Celalüh) resulü (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bunu sahabesi olan Sad Bin Ebi Vakkas'a söylüyor. İşte bu sahabenin oğlu olan ve Yezid'e kumandanlık eden Ömer Bin Sad Hazreti Hüseyin'i Kerbela'da şehid edenlerin başında yer alıyor. Buyurun, kınama için söylemiyorum ama kendinizden dolayı evladınıza güvenmeyin. Benim gibi ananın, benim gibi babanın elbette ki evladı da iyi olur diye güvenmeyin." dedi.

"Eğer Hüseyin şehadeti seçmeseydi onun sonrasında hiçbir alim zalime karşı çıkmazdı"

Hazreti Hüseyin'in şehadetinin farklı bir durum olduğunu söyleyen Göktaş, Hazreti Hüseyin'in bile bile şehadete gittiğini ve bundan başka çıkar yolun olmadığını ifade etti.

Göktaş, "Düşünün ki ümmetin başında Yezid denilen biri var ve Hazreti Hüseyin de yaşıyor. O zaman ya Yezid'in sofrasında olacaktı ya da çekip gidecekti. Hazreti Ömer'in oğlu 'Ey Hüseyin git! Buralardan başka yere git. Bir gün güçlenirsen, seni sevenler çoğalırsa geri gelirsin' diye! Fakat Hazreti Hüseyin gitmedi. Çünkü o şehid olmak zorundaydı." diye konuştu.

Hazreti Hüseyin'in zulme başkaldırısı ile ümmetin zalimlere karşı takınacağı tavrı ortaya koyduğunu ifade eden Göktaş, "Eğer Hazreti Hüseyin yaşasaydı, onun sonrasında hiçbir alim bir zalime karşı çıkmazdı ve diyeceklerdi ki: Nasılsa Hazreti Hüseyin de pes etti. Demek ki yapılabilirmiş, zor zamanlarda bunlara evet diyecekti. Böyle bir İslam rayından çıkmış bir İslam olurdu." şeklinde konuştu.

"Kerbela'nın bize bıraktığı mesaj, zulme karşı hiçbir şekilde itaat edilmemesidir"

UMUTDER adına konuşmasını yapan Şükrü Ural ise şunları söyledi:

"Kerbela hadisesi ve Hazreti Hüseyin'i kuru kuruya anmak yeterli değildir. Bizim için öncelikli olan Kerbela çölünde şehid olan Hazreti Hüseyin ve ailesinin bize bıraktığı mirasın ne olduğunu anlamadan yapacağımız etkinlikler amacına ulaşamayacaktır. Kerbela'nın bize bıraktığı mesaj, zulme karşı hiçbir şekilde itaat edilmemesi, kanın kılıca galebe çaldığının ispatıdır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler