Hazreti Muhammed'in hayatını okumalı ve yaşamalıyız

Hazreti Muhammed'in hayatını okumalı ve yaşamalıyız

Türkiye genelinde Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her sene düzenlenen Siyer Sınavı'na katılan vatandaşlar, Hazreti Muhammed'in hayatının okunması ve yaşanması gerektiğini söylediler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen umre ve bin bir çeşit ödüllü Siyer Sınavı Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de büyük bir ilgi gördü. Vatandaşlar, sınav ile ilgili duygu ve düşüncülerini İLKHA ile paylaştı.

7'den 70'e kadın, erkek, genç ve yaşlı binlerce kişinin katıldığı sınavda renkli görüntüler oluştu.

Siyer Sınavı'na katılmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, Hazreti Muhammed'i anlama ve O'nun hayatını tatbik etmek için çaba gösterilmesi gerektiğini belirterek, "O'nu okuyalım, O'nu yaşayalım" çağrısında bulundular.

Sınavın kaybedeninin olmadığını belirten vatandaşlar, okudukları kitaplarla Hazreti Muhammed'in hayatını öğrendiklerini ve O'nun siyerini hayatlarında tatbik etme imkânı bulduklarını dile getirdiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Üyesi Gaziantep Rahmet-Der Genel Başkanı Adem Kılınç, Siyer Sınavı'na olan teveccühün kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Kılınç, "Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenlemiş olduğu Siyer sınavına sorun ve sıkıntısız bir şekilde yapmış bulunmaktayız. Elhamdülillah katılım her geçen yıl artıyor. Bu yıl özellikle ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki gençlerimizin katılımı daha iyiydi. Bunun yanında bayan öğrencilerimiz ve yetişkin bayanlardan katılım iyi oldu. Bu vesileyle Peygamber Efendimizin o örnek hayatını halkımıza anlatmış oluyoruz. Siyer Sınavı'na katılan kişilerle görüştüğümüzde bize, 'Allah razı olsun, bu sınavda dereceye girmekten daha ziyade Peygamber Efendimizin o örnek hayatını okuduk ve öğrendik. Bu sınavlar bizi çok hoşnut etti.' dediler. Bu söylemler bizi çok sevindirdi. Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın amacı da zaten budur. Allah Resulünün hayatını İslam âlemine ve gençlerimize anlatmaktır. Çünkü Peygamber Efendimizin hayatını ve sünnetini onlara öğretmek zorundayız. O'nun hayatı ile birlikte insanlık âlemi ve İslam âlemi düzene biniyor. Bu sınava her yıl katılımın artması ise bizleri sevindiriyor." dedi.

Siyer Sınavının Peygamber efendimizin hayatını anlamak, hayatını yaşamak için çok güzel bir çalışma olduğunu belirten katılımcılardan Ali Bozkurt, "Peygamber'in hayatını anlayan insanlara baktığımızda günümüz dünyasında çok iyi tespitler yapabilen, İslam'ı yaşayabilen Allah'a ve yolunu iyi anlayabilen insanlar haline gelmişlerdir. Böyle insanlar feraset sahibi olabiliyorlar. Böyle insanlar hayatı çok daha iyi anlayabiliyor. Peygamberi anlayan bir kişi ekonomiden anlar, peygamberi anlayan bir kişi siyaseti çok iyi anlar ve siyaset yapar. Peygamberi anlayan bir kişi insanlığa çok güzel bir şekilde Allah'ı ve O'nun Resulünü anlatabilir." ifadelerini kullandı.

"Sınav vesilesiyle Hazreti Muhammed'i tanıyoruz"

8 yıldır Siyer Sınavı'na düzenli olarak katıldığını belirten Abdülbaki Kaçar, "Öncelikle bu tür sınavları düzenleyen kişilerden Allah-u Teala razı olsun. Bu sınav vesilesiyle kitap okuma isteğimiz artıyor ve Resululllah'ı tanıma imkanımız artıyor. Sorular güzeldi, bilgimiz arttı. Resulullah'ı anladık. Sahabenin neler çektiğini anladık. İnşallah insanlarımızın, Müslümanların Resulullah ve ashabının ne çektiklerini ve ne derecede mücadele ettiklerini, bugüne nereden nasıl geldiğini öğrenmiş oldular. Emeği geçen tüm Müslümanlardan Allah razı olsun." temennisinde bulundu.

"Peygamberimizin hayatını öğrenmenin yaşı yoktur"

57 yaşındaki Bekir Kaya, "Peygamberimizin hayatını öğrenmenin yaşı yoktur. Peygamber Efendimizin hayatını okumak, öğrenmek, yaşamak İslami bir vecibedir. Sınav çok güzeldi. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek bizim için farzdır. Çünkü Allah 'Eğer beni seviyorsanız Peygambere uyun ki Allah da sizi sevsin.' buyuruyor. Onun için bu tür sınavlara herkesin katılmasını bekliyoruz. Böyle sınavlara katılmak dünya ve ahretimiz içindir. Ben Peygamber Sevdalıları Vakfı’na bütün Müslümanlar adına çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"O'nu okuyalım, O'nu yaşayalım"

Hazreti Muhammed'i anlamak ve O'nun örnek hayatını tatbik etmek için çaba gösterilmesi gerektiğini belirten Fatma Hanım, "Bu sınavda emeği geçen tüm kardeşlerimden Allah razı olsun, yar ve yardımcıları olsun. Bu yıl sınava katılım çok fazlaydı. Bu sınav vesilesiyle kitaplar okunuyor. Efendimiz daha iyi tanınıyor. Zaten amaç efendimizin tanınmasıdır. Efendimiz tanınınca İslam dini daha iyi tanınacaktır ve İslam dini daha iyi yaşanılacak bir hale gelecektir. Bundan dolayı 'O'nu okuyalım, O'nu yaşayalım.' diyoruz." dedi.

Yapılan bu tür çalışmalardan dolayı Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür eden Sena Sever, "Günümüzde binlerce insan halen Peygamber Efendimizin hayatını okuyorsa O'nun örnek hayatını öğrenmek istiyorsa bu dinimize bağlı olduğumuzu gösterir. Bu sınavı hazırlayan, düzenleyenlerden ve katılanlardan Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Cuma Güler, "Bu sınavı düzenleyenlerden Allah razı olsun. Bu sınav güzeldir. Sınav zaten Peygamber Efendimizi tanımak amaçlıdır. Bundan dolayı sınava ailecek katıldık." şeklinde konuştu.

"Bu sınava giren herkes kazanmıştır"

Siyer Sınavı'na giren herkesin kazandığına işaret eden Adem Kaymak, şöyle konuştu:

"Ben bu sınava çocuklarım ve yeğenlerimle birlikte katıldım. Bu sınavı düzenleyenlerden Allah razı olsun. Bu vesileyle de Peygamber Efendimizin hayatını hem çocuklarımız hem de biz öğrendik. Bu sınava giren herkes kazanmıştır. Çünkü bu sınav Peygamber Efendimizi konu alan bir sınavdır. Herkesin de bu sınava girmesini tavsiye ederim."

Siyer Sınavı'na yoğun bir katılım gösteren çocuklar da sınav vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğrenme fırsatı bulduklarını belirterek, sınavın çok güzel olduğunu ve bu sınav vesilesiyle kitap okuma alışkanlığı da elde ettiklerini söylediler.

Sınav vesilesiyle Peygamberimizin hayatı ile birlikte güzel ahlakını öğrenme fırsatı bulduğunu belirten Hamza Sever, sınavının bu yıl çok güzel geçtiğini söyledi.

"Biz sadece sınavı kazanmak için buraya gelmedik"

Sınav vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğrenme fırsatı bulduğunu belirten Gizem Çiçek, şunları söyledi:

"Sınavım çok iyi geçti. Allah, bu sınavı düzenleyenlerden razı olsun. Biz sadece sınavı kazanmak için buraya gelmedik. Peygamber efendimizin hayatını öğrenmek için buraya geldik. Sorular çok kolaydı. Kitabı üç defa bitirdim. Sınava bütün arkadaşlarımın da katılmasını istiyorum. Bu tür sınavlar ile biz Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmiş oluyoruz."

"Peygamber Efendimiz bize her zaman örnek olmuştur"

Siyer sınavına hazırlık süreci boyunca kitaptan çok önemli bilgiler öğrendiğini belirten İlker Bozkurt,  "Sınavım güzel geçti. Allah bu sınavı düzenleyenlerden razı olsun. Sınavı hak eden kazansın istiyorum. Peygamber efendimiz bize örnek olmuştur ve her zaman örnek olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Peygamber efendimizin güzel ahlakını öğrendik"

Esmanur Canpolat, şunları kaydetti:

"Sınav kitabı çok güzeldi, kolaydı, sınavda güzeldi. Hiçbir şey kazanamasam da Peygamber efendimizin güzel ahlakını, davranışlarını öğrendik. Sınav benim için çok güzeldi. Herkesin bu sınava katılmasını istiyorum."

"Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür ediyorum"

Sınavın çok güzel olduğunu sınav vesilesiyle kitap okuma alışkanlığı elde etmekle beraber Peygamber Efendimizin hayatını öğrenme fırsatı bulduklarını belirten Nisanur Kılınç da şöyle konuştu:

"Sınav çok güzel geçti, çok kolaydı. Siyer sınavı kitabı da çok güzeldi. Peygamber efendimizin hayatını biz de hayatımıza geçirmeliyiz. O'nun hayatını örnek almalıyız. Sorular kolaydı. Bazı sorular zordu ama genelde kolaydı. Peygamber Sevdalıları Vakfı'na bu sınavı düzenledikleri için çok teşekkür ediyorum. Onların vesilesiyle Peygamber efendimizin hayatını öğrenmiş olduk."

Leyla Kalkan da sınava Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için girdiğini belirterek, sınavının iyi geçtiğini ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.