"Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği başladı

"Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği başladı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’da düzenlenen “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama”etkinliği büyük bir coşkuyla başladı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’daki Newroz Miting alanında düzenlenen “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama”  temalı Mewlid etkinliği büyük bir coşkuyla başladı.

İl dışından ve Diyarbakır merkezden etkinliğin düzenlendiği Newroz Miting Alanına doğru yürüyüşe geçen Peygamber aşığı halk, polis tarafından oluşturulan 4 farklı arama noktasından giriş yaptı. Güvenlik önlemlerinden dolayı araçlarını park eden vatandaşlar alana yürüyerek geldi.

Etkinlik öncesi Özlem Ajans sanatçılarından Özlem Ajans sanatçılarından M.Ali Oğuz,  Özcan Atsat Nurullah Aslım, Mehmet Gündüz, Burhanettin Cebba, Ömer Güneş, Musab Şanlı, Ferdi Kalkan, Cahit Kılıç, İbrahim Akbaş, Bilal Dalkılıç, Derviş Madsor, Nurullah Ürün, Neytullah Karadeniz, Salih Gül birbirinden güzel; ilahi, ezgi ve kasidelerle alana gelen Peygamber aşıklarına canlı performans sergiledi.

"Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” temalı Mewlid etkinliği öncesi özlem Ajans sanatçılarından Bilal Dalkılıç öğle ezanını okudu. Ardından, miting alanında saf tutan Peygamber Sevdalıları, Molla Beşir Varol imamlığıyla cemaatle öğle namazını eda ederek dua etti.

Sunuculuğunu Rehber TV programcılarından Mehmet Emin Gülsever'in Kürtçe, Yunus Emiroğlu'nun ise Türkçe yaptığı program, İranlı Hafız Muhammed Emin Esedi'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile saat 13:00'da başladı.

Yerli ve yabancı basın mensupların takip ettiği etkinlik, bazı yerel ve ulusal TV kanallarında da canlı olarak tüm dünyaya yansıtılıyor.

Alanın tüm çevresine ve alan dışına taşan peygamber sevdalılarına sesin ulaşması için dev ses sitemleri vinçlerin yardımıyla kurulurken, platformu görme imkânına sahip olmayan katılımcılar için de dev LED ekran kuruldu. Basın mensuplarının daha sağlıklı bir şekilde çalışabilmeleri için ve Türkiye dışından gelen misafir, kanaat önderleri ve STK temsilcileri için ise ayrıca bir alan ve protokol tahsis edildi.

Aralarında HÜDA PAR Genel Başkanı Zekerekiya Yapıcıoğlu ve Genel Başkan yardımcıları da olmak üzere diğer siyasi parti temsilcileri, STK yetkilileri, âlim, aydın, yazar, kanaat önderinden birçok kişi Mewlid etkinliğine iştirak etti.

Oluşabilecek ani sağlık sorunlarına müdahale etmek için 3 sağlık çadırında gönüllü 5 uzman doktor, 4 pratisyen, 20'si kadın, 20'si erken 40 hemşire, 2 sağlık memuru, 2 anestezi teknikeri, 12 hasta taşıma personeli hazır bulunduruldu.

Platform yetkilileri, özellikle alanda kaybolan çocukların rahatsız olmamaları için oluşturulan kayıp çadırında, çocukların oyalanmaları için oyuncak, meyve suyu, kek ve oluşabilecek psikolojik sıkıntılara karşı psikolog bulundurulduğunu belirttiler.

Alanda düzenin sağlanması ve koordinasyonun eksiksiz işlemesi için Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 2 bin kişinin görevlendirildiğini belirten yetkililer, her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinlik alanında kadın ve erkeklerin İslam'a uygun olacak şekilde farklı alanlarda durarak, farklı giriş noktalarından alana girdiklerini ve izdihamın yaşanmaması için de her türlü önlemin alındığını söylediler.

Miting alanında kadın ve erkeklerin birbirine karışmaması için araya uzun şeritler çekilirken platform tarafından görevlendirilmiş erkek ve bayan görevliler de olası izdihamın önüne geçmek için güvenlik koridoru oluşturdular. Polis de erkeklere ayrı, bayanlara ayrı arama noktaları oluşturdu.

Alanda telefon bağlantılarında sıkıntı yaşanmaması için GSM operatörleri alan etrafında seyyar baz istasyonları yerleştirerek, yaşanabilecek muhtemel iletişim sıkıntılarının önüne geçmeye çalıştılar.

Program akışının şöyle olduğu açıklandı:

Kürtçe ve Türkçe selamlama

Kur'an-ı Kerim tilaveti

Türkçe sunum ve teşekkür

Misafir selamlama programı

Kürtçe teşekkür ve davet

Mevlit okunması

Kürtçe teşekkür sunum ve davet

İlahi seslendirmeleri

Molla Mahmut Kılınç'ın Kürtçe konuşması

Türkçe teşekkür sunum ve davet

Peygamber Sevdalıları on maddelik mesajı

İlahi seslendirmeleri

Mehmet Göktaş Hocanın konuşmaları

Kürtçe teşekkür sunum ve davet

Batman Çocuk Grubunun "Mazlum Coğrafyaları" canlandırma

İlahi seslendirmeleri

Molla Beşik Şimşek'in kapanış duası

İLKHA





























































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler