Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama etkinliği başladı

Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama etkinliği başladı

Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır İl Koordinatörlüğünün düzenlediği "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği yoğun bir katılımla başladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın, Peygamber Efendimiz "Hazreti Muhammed'i Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği münasebetiyle Nevroz Parkı Miting alanında düzenlediği  "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" adlı program, Peygamber âşıklarının yoğun katılımıyla başladı.

Etkinlik öncesi öğle namazı vakti girdiği için alanda ezan okunarak cemaatle namaz kılındı.

Yunus Emiroğlu ile Mehmet Emin Gülsever'in sunduğu  "Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temalı dev etkinlik, saat 13.00'te başladı.

İlk olarak Suriye hafızlarından Vaiz Şeyh Münir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte sık sık salâvatlar ve tekbirler getirildi.

Özellikle kadınların katılımının yüksek olduğu programda, "Salât ve selam senin üzerine olsun ya Resulallah" nidası arşa yükseliyor.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve ardından mevlidin okunması için mevlidhanlar; Nezir Güler, Musap Şanlı, İbrahim Akbaş ve Cahit Kılıç platformdaki yerini aldı.

Mevlithanların okuduğu Mevlid ile etkinlik devam ediyor. Okunan maneviyat dolu Mevlid ile halkın duygulu anlar yaşadığı ve gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Katılımcılar için platformun solunda misafirleri ağırlamak için kurulan tribünde; ayrıca çok sayıda âlim, İslami cemaat temsilcileri, yurt dışından gelen misafirler, kanaat önderleri ile STK temsilcileri de hazır bulundu.

Etkinlik alanına gelen HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirlerle tek tek tokalaştı.

Meydanı dolduran Peygamber sevdalısı şu dakikalar okunan mevlid ile kendilerinden geçmiş durumda. Özellikle Peygamber Efendimizin babasının vefatını anlatan bölümde duygu seli oluştu.

Program, ilahi faslı için platforma gelen sanatçılardan Bilal Dalkılıç "Haydi ümmet Muhammed'i Sevdaya" ve Burhaneddin Cebba "Allah-u Ekber Allah-u Ekber" eserleri seslendirdi.

"Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği Peygamber aşıklarının yoğun katılımıyla büyük bir coşku ve heyecanla devam ediyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.