"HDP Doğu'da yeni bir vesayet oluşturmak istiyor"

"HDP Doğu'da yeni bir vesayet oluşturmak istiyor"

Mersin'de bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, HDP'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde halk üzerinde yeni bir vesayeti kurmak istediğini ifade etti.

MERSİN - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Bakan Elvan, danışma toplantısında gündeme dair yaptığı konuşmasında HDP’nin bölgede yeni bir vesayet kurmak istediğini belirtti.

 

AK Parti Mersin İl Binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Elvan, “Türkiye dünyanın en stratejik topraklarına sahiptir. Etrafımız kordan bir hale ile çevrilmiş durumdadır. Sınırlarımızın ötesi kan ve barutla kavrulurken şer mihraklar ülkemizde kaos oluşturmak istemektedir. Ülkemizin huzur ve güvenliğine hiç kimse çirkin ellerini uzatamaz. Kanun düzeninin temin etmeye yönelik olarak gerekli bütün tedbirler alındı ve bundan sonra da alınmaya devam edecek.” diye ifade etti.

 

Kurban eti dağıtan körpecik bir genç katledildi
Türkiye'de yaşayan her bir ferdin güvenliğinin ve huzurunun refahından daha önde olduğuna değinen Elvan, Diyarbakır yaşanan vahşet hakkında ise şunları ifade etti: “Bu nasıl bir vahşettir ki, değerli kardeşlerim, kurban eti dağıtmak için sokağa çıkan körpecik genç bir insanı katlediyorlar. Ambulansları yakıyorlar. Kızılay’a kan toplayan araçları yakıyorlar. Kamu mallarını talan ediyorlar. İnsanlarımızın ekmek kapılarını yakıp yıkıyorlar. Alın terlerini, el emeğini göz nuru mülklerine saldırıyorlar ve talan ediyorlar. Bu vahşete göz yummamızı kimse beklemesin. Bunları yapanlar yargı karşısında mutlaka hesabını vereceklerdir. Bundan emin olun. Bu vandallıkların bir daha ortaya çıkmaması için ne gerekiyorsa yapacağız.”

 

"Hukuk devletini hakim kılmaya çalışıyoruz”
Hukuk devletini hakim kılmaya çalıştıklarını aktaran Elvan sözlerine devam etti: “Bizi polis devletine yönelmekle suçluyorlar. Bunları söyleyenler ya çok cahiller ya da art niyetli söylüyorlar. Asıl hukuk düzeni tesis edilmez ise hukuk devleti yara alır. Hukuk devletini biz hâkim kılmaya çalışıyoruz. Hiç bir gerekçe ve sebep ülkemizin demokratik standartlarından ödün vermemize neden olamaz. İnsan hakları ve kişilik hakları bizim için her şeyden kutsaldır ve önemlidir. Biz de tam bu nedenle insan hakları ve kişilik haklarını güvence altına almak için hukuki düzenlemelere yöneliyoruz. Hukuk hepimizin sığınacağı yegâne kapı olmalıdır. Hukuk kapısından başka kapı arayanları Türkiye çok gördü. Artık bir daha hukuk ve meşruiyet dışı bir yol hiç kimse için çıkış kapısı olarak görülmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hukuk devletidir. Ama hukuk herkesi bağlayacaktır. Hukuken imkân verilmeyen hiçbir davranış hiç kimse için hoş görülmesi gereken bir davranış olarak kabul edilmeyecektir.”

 

“HDP, Doğu’da halk üzerinde yeni bir vesayet oluşturmak istiyor”
HDP’nin Doğu’da insanlar üzerinde vesayet kurmak istediğine dikkat çeken Bakan Elvan, “Güneydoğu'da bir partimiz yani HDP yeni bir vesayet anlayışı oluşturmaya çalışıyor. Orada bulunan bazı gruplar ve gençler vatandaşı tehdit ediyorlar. İşadamlarını tehdit ediyorlar işte gördünüz yaktılar yıktılar biz bu yeni bir vesayet anlayışına izin vermeyeceğiz. Kendileri vesayetten şikayetçi idiler ancak bugün onlar halkın üzerinde vesayet oluşturmaya çalışıyorlar. Halk üzerinde oluşturmak istedikleri vesayete asla izin vermeyeceğiz ve verilmeyecektir.”  (Osman Öksüz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.