HDP'li vekillerin paylaşımlarına soruşturma

HDP'li vekillerin paylaşımlarına soruşturma

​Afrin'e yönelik düzenlenen operasyon hakkında sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar nedeniyle HDP sözcüsü Bilgen'e soruşturma, HDP Van Milletvekili Yıldırım hakkında ise inceleme başlatıldı.

Afrin'e yönelik düzenlenen operasyon hakkında sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar nedeniyle HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen hakkında soruşturma, HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım hakkında ise inceleme başlatıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Bilgen hakkında sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, "Afrin'den Türkiye'ye bir saldırı olmadığı halde oraya bir operasyon, başarılı olursa ülkeyi iç savaşa sürükler, başarısız olursa darbeye zemin oluşturur." sözleri nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlatıldı.

HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım hakkında da Twitter'da yaptığı paylaşım nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik" suçlarından inceleme başlatıldığı belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarından sosyal medya üzerinden "Afrin operasyonunu" protesto bahanesiyle halkı sokağa dökmeye ve çatışma çıkarmaya çalışanlar hakkında da geniş çaplı soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler