HDP mitinginde 30 gözaltı

HDP mitinginde 30 gözaltı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde HDP’nin düzenlemek istediği mitingte çıkan olayların ardından yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

Kızıltepe’de HDP’nin sözde ‘halk buluşmaları’ adı altında düzenlemek istediği mitingte olaylar çıktı.  Olaylar sonrasında aralarında bir belediye temizlik işçisi ile kadınların da bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

Mitinge katılan bir çocuk belediye önünde bulunan Türkiye bayrağını indirdikten sonra, yan tarafta bulunan boş bir direğe de KJA flaması asarken, toplanan grup ise   Öcalan lehine sloganlar attı.

Polisin uyarılarına rağmen grup slogan atmaya devam edince polis ekipleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulunarak, aralarında bir belediye temizlik işçisi ile kadınların da bulunduğu yaklaşık 30 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Atılan gazdan dolayı meydanda bulunan basın mensupları dahil çok sayıdaki kişi etkilenirken, bazıları ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Polisin müdahalesinin ardından gruptan bazıları ara sokaklara kaçarken bir grup ise belediye binasına sığındı.

Polis belediye binası etrafını kuşatarak dışarıya çıkanları gözaltına aldı. Gözaltına alınan 30 kişinin Emniyetteki ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Mardin Büyükşehir belediyesine ait itfaiye aracı tarafından, göndere çekilen KJA bayrağı indirilip  yerine Türk  bayrağı asıldı.

Polis binanın içinde bulunan çocuk ve kadınları tahliye edip belediye içerisine girerek arama yaptı. Belediye içerisinde yapılan aramanın ardından polis olay yerinden ayrıldı. (Mehmet Aslan – İLKHA)













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.