Salih Demir, 'HDP/PKK İslam’a tahammül edememektedir'

Salih Demir, 'HDP/PKK İslam’a tahammül edememektedir'

HDP’lilerin Xenikê köyünde HÜDA PAR üyesi 2 kişiyi katlettiği saldırı ile ilgili açıklama yapan Adana bağımsız milletvekili Salih Demir, adayı Salih Demir, HDP/PKK’nin İslam’a ve Müslümanlara asla tahammül edemeyen ve kanla beslenen bir yapı olduğunu ifa

Adana bağımsız milletvekili adayı Salih Demir,  Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xenikê) köyünde HDP’lilerin silahlı saldırısı sonucu HÜDA PAR üyeleri Muhammed Şerif Şimşek (35) ve A. Celil Talayhan’ın (37) şehid edildiği saldırıyı kınadı.

Demir, “Bizler HDP ve PKK’nin geçmişte yapmış oldukları katliamları iyi biliyoruz. HÜDA PAR üyelerine yapılan bu saldırı göstermiştir ki HDP/PKK cenahı, saldırgan ve kanla beslenen bu ahlaki yapısını ve huyunu değiştirmemiştir. Müslüman halkımız iyi bilsin ki bu yapı İslam’a ve Müslümanlara kesinlikle tahammül edememektedir, düşmanlık beslemektedir.” ifadelerini kullandı.

“HDP/PKK, bölgede farklı bir sesi kabullenemiyor”

Yaşanan katliamı doğru okumak gerektiğini ifade eden Demir, seçim süreci ile birlikte özellikle köylerde ve kırsalda büyük bir baskı ve sindirme girişimi olduğuna dikkat çekti ve silahlı HDP propagandası yapıldığını belirtti. Demir, “HDP/PKK, bölgede farklı bir sesi, farklı bir soluğu asla kabul etmemektedir. Seçim çalışması adı altında halka baskı ve şiddet uygulayan PKK’nin uzantısı HDP, bölgede halkın iradesine ipotek uygulamaktadır. Bu kabul edilebilecek bir durum değildir.” diye belirtti.

HDP/PKK’nin kirli politikalarına da dikkat çeken Demir, HDP’ye hitaben, “Aklınızı başınıza alın! Bir yerde barıştan ama başka bir yerde savaştan, bir yerde Müslümanlıktan ve İslam’dan ama başka yerlerde tamamıyla toplumsal yozlaşmayı, ahlaki bozulmayı teşvik eden bir dil kullanıyorsunuz. Gerçek yüzünüzü, gerçek fikrinizi ve düşüncenizi artık halkın önüne koyun! Eğer buna rağmen halk sizin tercih ediyorsa etsin ama biliyoruz ki bu halk Müslümandır, asla bu sapık ve alçakça düşünceyi kabul etmeyecektir.” dedi.

“Çözüm süreci artık çözümsüzlüğe dönüşmüştür”

Hükümetin bölgede izlediği yanlış politikaları da eleştiren Demir, “Özellikle hükümete sesleniyorum. Çözüm süreci artık çözümsüzlüğe dönüşmüştür. Bununla birlikte özelikle Doğu ve Güneydoğu’da ağırlıklı olarak hem siyasi iradeye hem de seçmen iradesine ciddi anlamda baskı uygulanmaktadır. Bunun sonucu işte en nihayetinde iki şehidimizdir. Bu ilgisiz ve sorumsuz tavrınızdan vazgeçin! Bölgede bir takım sıkıntı ve sorunların oluşmasına zemin hazırlamayın!” diye tepkisini dile getirdi.

Hükümet yetkililerinin, bölgede HÜDA PAR’ın önünü kesmek için ‘Bağımsız adaylara oy vermeyin!’ şeklindeki propaganda yaptığını hatırlatan Demir, “Bağımsız adaylara oy vermeyin, hangi partiye oy verirseniz verin, diyen düşüncenin maalesef bu gün karşılığıdır bu şehitler, bu iyi bilinmeli.  Hükümet bu tavrından vazgeçsin ve ivedilikle suçlular bulunsun!” ifadelerini kullandı.

“Kardeşlerinize yapılan baskıları ve zulümleri artık görün!”

İslami STK’lara da seslenen Demir, “Allah rızası için Doğu ve Güneydoğu’da yıllardan beri süre gelen, kardeşlerinize yapılan baskıları ve zulümleri artık görün ve bunları dillendirin! Bunları kamuoyuna taşıyın,  bu da bir kardeşlik görevidir.” dedi.

HDP’nin HÜDA PAR’lılara yaptığı ve 2 kişinin hayatını kaybettiği saldırının medyada doğru aktarılmadığını ifade eden Demir, “İslami medyaya da sesleniyorum. Deniliyor ki, ‘İki gurup arasında çıkan çatışma’ el-insaf. Allah rızası için ‘Olayın iç yüzü ne?’ diye bir sorun.  Biz sizden bizimle alakalı, lehimize, bizi kayıran bir şey yazmanızı istemiyoruz ama bu anlamda aleyhimize de olmayın, net olun. Bir araştırın ve ona göre davranın, adil olun, başka bir şey istemiyoruz.  Ne demek ‘İki gurup arasında çatışma!’ Bu tamamıyla HDP’lilerin, PKK’lilerin, kardeşlerimize uzun namlulu silahlarla saldırmasından ibaret bir meseledir. Bu çok iyi görülmeli, bu olay kamuoyuna doğru yansıtılmalı. Vallahi biz inanıyoruz ki büyük bir hesap günü var. Rabbim karşısında kendinizi zora sokacak amel ve davranışlar işlemeyelim!” diye belirtti.

“Artık bu çirkin zihniyeti görün ve bunlara pirim vermeyin!”

Müslüman halktan HDP’nin çirkin yüzünü görmesini isteyen Demir, “Kıymetli halkımıza, kıymetli milletimize özellikle de Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki Müslüman Kürt kardeşlerimize sesleniyorum. Artık bu çirkin zihniyeti görün ve bunlara pirim vermeyin. Aksi takdirde bölgeyi Allah muhafaza çok sıkıntılı ve sorunlu günler bekliyor.” dedi.

“Müslüman halkımız, umutla sizleri beklemektedir”

HÜDA PAR’ın bölge halkının umudu haline geldiğini söyleyen Demir, “Mazlum, mustazaf HÜDA PAR’lı kardeşlerim, durumu görüyorsunuz ve her şeyin farkındasınız. Bu bağlamda şunu söylüyoruz, Bu dönemde HÜDA PAR’a çok ihtiyaç var. Müslüman halkımız, özellikle bölge halkımız umutla sizleri beklemektedir. Ve unutmayın ki Müslüman halkımızın son şansı sizlersiniz.” diyerek açıklamasını sürdürdü.

HDP’lilerin silahlı saldırısı sonucu şehid edilen Şimşek ve Talayhan’a Allah’tan rahmet dileyen Demir, “Rabbim o güzel kardeşlerimizin şefaatlerinden bizleri mahrum etmesin. Geride kalan ailelerine de sabrı cemil diliyorum. Ve yine saldırıda yaralanan kardeşlerime Rabbimden acil şifalar diliyorum.” diyerek açıklamasını sonlandırdı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.