HDP’li 2 vekil yurtdışına kaçtı

HDP’li 2 vekil yurtdışına kaçtı

HDP’li Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer’in, dokunulmazlıklarının kaldırılması ihtimaline karşı yurtdışına kaçtıkları bildirildi.

Rudaw’ın haberine göre HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Van Milletvekili Tuğba Hezer, dokunulmazlıkların kaldırılıp  gözaltına alınma ihtimaline karşı, dönmemek üzere Avrupa’ya kaçtı.

Sarılyıldız hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na, oradan da Meclis'e gönderilen fezlekede, “aracıyla silah taşıdığı” iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması istenmişti.

Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın taziyesine katılan Van Milletvekili Hezer hakkında da, Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nca "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "suçu ve suçluyu övmek" suçlarını işlediği gerekçesiyle fezleke hazırlanmıştı.

TBMM’de fezlekesi bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliği teklifinin ilk maddesi 350 oyla, ikinci maddesi ise 357 oyla kabul edilmişti.

Teklifin ikinci tur oylaması yarın (Cuma) yapılacak.(İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler