HDP'li Baydemir canlı yayında yalan söylemiş

HDP'li Baydemir canlı yayında yalan söylemiş

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir'in, televizyon ekranlarında üzerine basa basa Kobani'de intihar saldırısı düzenleyen DEAŞ militanı olduğunu iddia ettiği Ahmet El Hasan'ın (23), ölmediği, Kobani'ye hiç gitmediği ve DEAŞ ile alakasının olmadığı ortaya

Yalan söylemeyi ilke edindiği bilinen PKK/HDP cenahının önde gelen isimlerinden HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir'in, CNN Türk canlı yayınında aslı olmayan iddialarla halkı yanılttığı ortaya çıktı.

Baydemir'in CNN Türk canlı yayınında, "Elimde tutmuş olduğum kimlik kartı, Akçakale'de AFAD'ın tesislerinde barınan ve kimlik kartı alan bir caninin, Kobani'deki katliama katılmış olan bir caninin, üzerinde ele geçirilen, öldükten üzerinde ele geçirilen –bu son saldırıda- kimlik kartıdır" iddialarıyla PKK/PYD'ye hedef gösterdiği Ahmet El Hasan (23) isimli Suriyeli mültecinin, Kobani'de katliama katılmak bir yana, hayatı boyunca hiç Kobani'ye gitmediği öğrenildi.

"Hayatımda hiç Kobani’ye geçmedim"

CNN Türk muhabiri Murat Pazarbaşı'na konuşan El Hasan, ailesiyle birlikte Tel Abyad'da yaşadığını belirterek, 3 gün önce PYD'nin elinde bulunan Tel Abyad'dan kaçarak Türkiye'ye sığındığını anlattı.

Osman Baydemir'in söylediklerinin aksine hiç Kobani'ye gitmediğinin altını çizen El Hasan, “Hayatımda hiç Kobani’ye geçmedim. Kobani’nin nasıl bir yer olduğunu bilmiyorum. Ben buradayım ölmedim” diyerek Baydemir'i ve PKK medyasını yalanladı.

“Kampta bazı kişilerin dolduruşuna geldim”

PKK/HDP cenahından ortaya atılan söz konusu iddiaya daha önce yanıt veren AFAD, El Hasan'ın Akçakale'de şüpheli hal ve hareketlerinden dolayı kamp yönetimi tarafından provokatör olarak tanımlandığı belirtilmişti. AFAD'ın provokatör olduğu yönündeki iddiasına da yanıt veren El Hasan, “Suriye’de kalıyordum, orada Türkleri kötülüyorlardı. Kampa geldikten sonra bazı kişiler tarafından dolduruşa geldim. Olaylar olunca kendi gözlerimle gördüm, Türklerin bana ve Suriyelilere yardım ettiğini görünce, utancımdan kampı tek ettim” diye konuştu.

AFAD kimlik kartının DEAŞ'ın eline nasıl geçtiğini anlatan Ahmet El Hasan, “Daha önceden DEAŞ tarafından aranıyordum. Kimliğimde evdeydi, DEAŞ eve baskın yapınca kimliğimi aldılar. Benim sigara kaçakçısı olduğumu iddia etmişler. Ondan dolayı bende kaçtım ve evde kalan kimliğimi aldılar” dedi.

Önce DEAŞ'tan kaçtı sonra PYD'den

Daha önce DEAŞ'tan kaçtığını, sonrasında ise PKK/PYD'nin kendisini hedef göstermesi üzerine ölüm korkusuyla Türkiye'ye sığındığını anlatan El Hasan, geride bıraktığı ailesinin PYD'nin elinde olduğunu belirterek, “İnternete benim kimliğimi koymuşlar ve Kobani’de intihar saldırısı yaptığımı söylüyorlar. Tel Abyad'da yaşayan ailemi, babam ve kardeşimi PYD aldı. Daha sonra karım, kardeşim ve annemi… ‘Üç içerisinde oğlunuz teslim olmazsa öldürüleceklerini’ söylüyorlar” bilgisini paylaşarak, ailesinin ölümle burun buruna olduğunu aktardı.

“Olacaklardan Osman Baydemir sorumludur”

Son olarak gerçek dışı bilgiler üzerinden kendisini hedef gösteren PKK/PYD cenahına seslenen Ahmet El Hasan, en büyük arzusunun birkaç gün içerisinde doğum yapması beklenen hanımına kavuşmak olduğunu söyleyerek, “Ben buradan Osman Baydemir’e seslenmek istiyorum; bu olaylardan sonra olacaklardan Osman Baydemir sorumludur. Ailem şu anda PYD’nin elinde. Ben ailemi kendisinden istiyorum. Osman Baydemir’den ailemin bir an önce serbest bırakılmasını istiyorum” çağrısında bulundu. (Hürseda Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.