HDP’li Belediye Eş Başkanları’ndan Kilisede yılbaşı kutlaması

HDP’li Belediye Eş Başkanları’ndan Kilisede yılbaşı kutlaması

HDP’li Mersin merkez Akdeniz ilçesi Belediye Eş Başkanları Ortodoks ve Katolik Kiliselerinde düzenlenen ayinlere katıldı.

Mersin merkez Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk, Ortodoks ve Katolik Kiliseleri tarafından düzenlenen ayinlere katıldı. Kutlamalar sırasında kilisenin ruhani lideri Coşkun Teymur, Hz. İsa’ya yüce rabbimiz diye hitap etmesi dikkat çekerken, Müslüman Kürt halkının oylarını alan belediye eş başkanlarının bu söylemelere tepki göstermemesi dikkat çekti.

Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Aziz Mihail ve Cebrail Ortodoks Kilisesi ile Latin İtalyan Katolik Kilisesinde düzenlenen ayine Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu da iştirak etti. Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Ülfiye Özcan ve Meclis Üyeleri İbrahim Fırsatbul ve Yahya Delil’in de hazır bulunduğu Ortodoks Cemaati ayinini, kilisenin ruhani lideri Coşkun Teymur yönetti.

Burada cemaate ve konuklara hitap eden Teymur, “Sözlerime yüce rabbimiz İsa Mesih’in doğumunda çobanlara müjdeyi veren göksel orduların ilahisiyle başlamak istiyorum. Bugün Yüce Rabbimiz İsa Mesih’in kutlu doğumunun anısını kutluyoruz. Bugün insanlık tarihinin yeniden yazılmaya başladığı gündür. Bugün doğumuyla insanlık tarihini milattan önce ve milattan sonra diye ikiye ayıran İsa Mesih’in göksel tahtını bırakarak, biz insanların kurtuluşu için tevazünün zirvesi örneğini bizlere vererek, fakir bir hayvan yemliğinde dünyaya gelişini anıyoruz” dedi.

Mersin Latin-İtalyan Katolik Kilisesinde düzenlenen ayine ise Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve M. Fazıl Türk'ün yanı sıra, Eş Başkan Yardımcıları Ülfiye Özcan ve Bedrettin Gündeş ile Meclis Üyesi Canan Yüce katıldı.

İslam’ın şiarlarında olan tesettür düşmanlığında sınır tanımayan HDP’lilerin kilisede ayin yapmaları kamuoyunda manidar bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler