HDP'li Çelik'in gazeteci kaçırma olayından haberi olmamış!

HDP'li Çelik'in gazeteci kaçırma olayından haberi olmamış!

Muş'un Varto ilçesinde çıkan olaylar ile ilgili basın toplantısı düzenleyen HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, İlke Haber Ajansı Muhabirinin kaçırılma olayından haberinin olmadığını savundu.

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik düzenlediği basın toplantısında gazetecilerle Varto olaylarını değerlendirdi. Muş Barosunda düzenlenen basın toplantısına gazetecilerin yanı sıra parti temsilcileri katıldı.  Çelik 22 Ağustos’ta meydana gelen olaylarda zarar gören dernek, parti temsilcilikleri ve basın bürolarından dolayı özür diledi.

 

Olayların polisin şiddetli müdahalesi neticesinde Varto merkezine intikal ettiğini söyleyen Çelik, bilinçli ve kapısı kırıldıktan sonra içeri girilip yakılan matbaanın ise yan tarafta çıkan yangınlar neticesinde yandığını savundu.

 

Gazetecilerin matbaanın bilerek yakıldığını, matbaa sahibi Yahya Sezginin göstericiler tarafından ölümle tehdit edildiğini, tehditlerin akabinde Matbaanın yakıldığını hatırlatmaları üzerine Çelik, olaylardan sonra matbaa sahibinden özür dilediklerini söyledi.

 

İlke Haber Ajansı Diyarbakır Muhabiri Ali Adiyaman’ın PKK tarafından kaçırılması olayı hakkında değerlendirme almak isteyen gazetecilere Çelik, “benim bundan haberim yok.” şeklinde cevap verdi. Bir Milletvekilinin basında günlerce konuşulan bir olaydan habersiz olması ise gazeteciler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

 

Çelik konuya dair yaptığı açıklamada, “Olayı yeni sizden duyuyorum. Sadece gazetecilerin değil kişilerin, insanın, bireyin rehine alınıp alıkonulması, rehine muamelesine tabi tutulması kabul edilemezdir. Bunu doğru bulmuyoruz. En nihayetinde diyalog ve müzakereden bahsettiğimiz, demokratik çözüm süreçlerini tartıştığımız, ortaklaştığımız noktada fikirlerin dile getirilmesi, tartışılması, konuşulması, olması gerekendir. Baskı aygıtlarını kullanarak, bir kısım yol yöntemlere başvurarak bir fikri yok edemezsiniz sindiremezsiniz, ortadan kaldıramazsınız” dedi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.