HDP’liler İdil Kozluca (Xanıké) köyünde HÜDA PAR üyelerine saldırdı: 2 şehit foto

HDP’liler İdil Kozluca (Xanıké) köyünde HÜDA PAR üyelerine saldırdı: 2 şehit foto

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xanıké) köyünde HDP'lilerin ağır silahlarla HÜDA PAR üyelerine düzenlediği saldırıda 2 kişi şehit oldu.

İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xanıké) köyünde HDP'lilerin ağır silahlarla düzenlediği saldırıda aynı köyde oturan HÜDA PAR üyesi Muhammed Şerif Şimşek (35) ve A. Celil Talayhan’ın (37) şehid olduğu bildirildi.

Saldırıda ağır şekilde yaralanan Şimşek ve Talayhan  Nusaybin Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

"Saldırıyı HDP yöneticisi düzenledi"

Edinilen bilgiye göre, HDP'liler seçim propagandası için Kozluca köyüne girmek istedi. Köyün girişinde köy halkı, HDP'lilerin köye girmemelerini istedi. HDP'liler köylüler arasında konuşmalar devam ederken S.T adlı HDP/KCK'li kaleşnikofla köylüleri taradı.

Saldırganın HDP/KCK yöneticisi olduğu ve KCK'den bire süre cezaevinde yattıktan sonra tahliye edildiği öğrenildi.

Hayatını kaybeden Şimşek ve Talayhan'ın cenazelerinin Nusaybin Devlet Hastanesi’nde otopsi işlemleri için bekletildikleri belirtildi.

Öte yandan ABD'nin Adana Başkonsolosu John L. Espinoza’nın Diyarbakır'a gelerek HDP’ye yakın STK’ları ziyaret ettiği bir günde İdil’de böyle bir saldırının yapılması ise dikkatlerden kaçmadı.

Yeni bilgiler geliyor… (İLKHA)





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.