HDP’liler köylüleri açıkça tehdit ettiler video-foto

HDP’liler köylüleri açıkça tehdit ettiler video-foto

Siirt'in Şirvan ilçesine giden HDP'liler Kesmetaş köyünde cami inşaatında çalışan işçilere saldırdılar.

HDP Siirt Milletvekili adayı İsmail Aydın ve Bitlis Milletvekili Adayı M. Celadet Gaydalı ile beraberindeki heyet, gittikleri Şirvan ilçesine bağlı Kesmetaş Köyü'nde köylülerle aralarında cami inşaatından dolayı kavga çıktı.

Köye giden HDP heyetinin Kesmetaş köyünde inşaatı devam eden köy camisine yapılan yardımlar üzerinde halkı rencide ederek ‘Köy camisine yardım edeceğinize Kobanéye yardım gönderin’ şeklinde konuşmaları halkın tepkisine yol açtı.

Yaşanan arbede ardında çıkan kavgada biri köylülerden diğeri ise HDP heyetinden olmak üzere 2 kişi yaralandı.

“Cami yapmamızdan rahatsız olmuşlar ki…”

Çıkan kavga ile ilgili konuşan köy muhtarı Zeydin Özcan, akşam saat 18.30 civarında cami inşaatında işçilerle beraber çalıştıklarını belirterek, kendisinin namaz kılmak için eve gittikten sonra olayın yaşandığını söyledi.

Muhtar Özcan, “Namazdan döndüğümde baktım cami inşaatı önünde bir kargaşa var. Daha ne olduğu sormadan arkadaşlar bir grup gelmiş camiyi soruyor dediler bana. Yanlarına gittim ve ne istediklerini sordum. Bana Camiyi neyle yapıyorsunuz? Diyerek sorgular gibi soru sormaya başladılar. Kendi imkânlarımızla camiyi yaptığımızı öğrenince de bu sefer tepki gösterdiler. Cami yapmamızdan rahatsız olmuşlar ki bana 'Madem sizin imkânlarınız var neden bize destek vermiyorsunuz? Kobane olaylarında bize yardımcı olun orda milletimiz perişan olmuş siz niye onlara destek vermiyorsunuz gelip cami yapıyorsunuz. Her mahallede bir cami yapmışsınız. Her yerde cami yapıyorsunuz ama Kürt halkına destek vermiyorsunuz." dediler.” şeklinde konuştu.

“Kendilerine zarar verileceğini bildikleri için yayınlamıyorlar”

HDP heyetinin tüm köy halkının kendilerine destek vermeleri hususunda kendilerini tehdit ettiğini ve kendilerine yardımcı olmaya mecbur olduklarını söyleyen Muhtar Özcan, köye gelen heyetin kendi medya organlarıyla beraber geldiklerini ve yaşanan olayın tümünün gelen kişiler tarafından kameraya çekildiğini belirtti.

Muhtar Özcan, “Tüm detayları çektiler. Bizi nasıl tehdit ettiklerinin görüntülerini aldılar. Her şey orda çekildi ancak orada çekilen görüntülerden hiçbir şey gösterilmemiş. Kendilerine zarar verileceğini bildikleri için yayınlamıyorlar. Çünkü biz onlara saldırmadık. Onlar bize saldırdı ve tehdit etiler.”şeklinde konuştu.

HDP’liler: Babanız bize oy vermezse sizleri sağa sola götürüp öldürürüz

Köye gelen heyetin kendilerine, oy vermedikleri takdirde çocuklarını kaçırıp öldürecekleri tehdidinde bulunduklarını belirten Muhtar Özcan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çocuklarımıza; ‘Babanız bize oy vermezse sizleri sağa sola götürüp öldürürüz haberiniz olsun, babanızı ikna edin.’ diyorlardı. Bu konuşmalar tüm çekimlerinde var.  Savcılıktan o kameralardaki çekimlerin bulunmasını istiyoruz. Köyümüze geldiler bize saldırdılar. Çocuklarımızı tehdit ettiler. Hem suçlu hem güçlü. Sonra biz suçlu oluyoruz.” ifadeleri kullandı.

“İlçe Başkanı Bitlis Milletvekili adayı beni tehdit etti”

Oylarını HDP’ ye vermeleri için her türlü yolun denenmeye çalışıldığını dile getiren Korucu Başı Fatih Özcan, Bitlis'ten getirilen adaylarının eski şeyhlerinin olduğunu ve kendisine saygı gösterdikleri bir zatın oğlu olduğunu belirterek, onları da kullanarak kendilerini ikna etmek istediklerini söyledi.

Fatih Özcan, “Ben onları görünce, sizin burada işiniz yok dedim. Böyle deyince de bana dönerek, “Senin ismin zaten bizde kayıtlı’ diyerek tehdit ettiler ve yanlarında kayıtlı isimlerin olduğunu ve seçimden sonra bu isimlerin hakkından geleceklerini söylediler. Fatih Özcan, “Evet burada söylüyorum, Şirvan İlçe Başkanı Orhan Erbek ve Bitlis Milletvekili adayı Celaledin Gaydalı beni tehdit etti.” Şeklinde konuştu.

“Allah'tan başka kimseye boyunu eğmeyiz”

HDP’lilerin kendilerini ölümle tehdit ettiklerini belirten Fatih Özcan, Allah’tan başka kimseden korkmadıklarını ve hiç kimsenin tehdidine boyun eğmeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Fatih Özcan, “Araçlarına bindikleri sırada, aralarından biri ‘Bunları da Siirt'te öldürülen köy muhtarı gibi başlarını ezmek gerekiyor. Yoksa bunlar yola gelmezler’ diyerek tehdit etti. Orhan Erbek, direk köylülere hitaben 'Siz artık Şirvan'a gelemezsiniz, siz artık yoksunuz, siz bittiniz' diye tehdit edince; bende onlara ‘Elinizden geleni ardınıza koymayın. Biz zaten kefenimizi giymişiz, önünüzde boynumuzu eğemeyiz. Tek Allah'ın önünde boynumuzu eğeriz.’ dedim.” ifadelerini kulandı.(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.