HDP'nin Van Milletvekili Lezgin Botan'a hapis cezası verildi

HDP'nin Van Milletvekili Lezgin Botan'a hapis cezası verildi

Aralarında HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ile eski HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar'ın da aralarında bulunduğu 6 sanıktan 4'üne “PKK/KCK terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildiği bildirildi.

Van'da aralarında HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ile eski HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar'ın da aralarında bulunduğu 6 sanıktan 4'üne “PKK/KCK terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildi.

Edinilen bilgilere göre, Van 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın  karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanıklar katılmazken, mahkeme heyeti sanıkların avukatlarından son savunmalarını aldı.

Duruşma sonunda Mahkeme  heyeti,"PKK/KCK terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan tutuksuz sanıklardan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, eski HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar ile Eğitim-Sen üyeleri Mahmut Galip Yaviç, Hakan Yaman 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.  

25 Haziran 2011'de  Van'da, KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, Botan ve Özyaşar'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alınmış ve haklarında "PKK/KCK terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılmıştı.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler