Hedefimiz bir yılda yüz budama ve aşılama ustası yetiştirmek

Hedefimiz bir yılda yüz budama ve aşılama ustası yetiştirmek

​Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Siirt fıstığında verimi arttırmak amacıyla budama ustası yetiştirme eğitimi verildi.

Siirt için ekonomik ve marka değeri yüksek bir ürün olan Siirt fıstığında verimi arttırmak amacıyla Dicle Kalkınma Ajansına sunulan ve kabul edilen proje kapsamında budama ustası yetiştirme eğitimi verildi.

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü Siirt Fıstıkçılık Birimi ve Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Islah ve Genetik Bölüm Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Uzun tarafından 80 çiftçiye teorik ve pratik eğitim verildi. 80 çiftçi eğitim sonunda sertifika almaya hak kazandı

Çiftçilere verilen budama eğitimiyle fıstık ağaçlarından 2 kat verim alınabileceğini belirten Ziraat Yüksek Mühendisi Uzun, verilen budama eğitimleriyle 1 yıl içerisinde 100 genci meslek sahibi yapmak ve istihdama katkı sağlanmanın amaçlandığını söyledi.

Siirt fıstığında verimi ve kaliteyi arttırmayı hedeflediklerini belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan ise verilen eğitimin oldukça faydalı geçtiğini ve tekniğine uygun çalışan budama ustalarına kentte ve bölgede büyük ihtiyaç duyulduğunu ve hedeflerinin bir yıl içinde en az yüz budama ustası yetiştirmek olduğunu kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler