"Hedefimiz engellilerin engelsiz bir yaşam sürmesi"

"Hedefimiz engellilerin engelsiz bir yaşam sürmesi"

Kızıltepe Belediyesi engellilerin yaşam alanlarını engelsiz hale getirmek için yeni düzenlemelere başladı.

Kızıltepe Belediye Başkanvekili, Kaymakam Ahmet Odabaş, engelli vatandaşların hiç kimseye ihtiyaç duymadan gezebilmelerini sağlamak için belediye hizmet binalarında ve kaldırımlarda yeni düzenlemeler yapacaklarını söyledi.

Odabaş, engelli vatandaşların hiç kimseye ihtiyaç duymadan gezebilmesi ve belediye tesislerini kullanabilmesi için özel bir çaba göstereceklerini belirtti.

Herkes için yaşanabilir bir şehir oluşturmanın belediyelerin başlıca görevlerinden biri olduğunu belirten Odabaş, engellilerin yaşam alanlarında “engelsiz” bir yaşam sürmeleri için yapacakları çalışmaları şu şekilde anlattı:

“Engelli hemşerilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak ve belediyemizce sunulan hizmetlere erişimlerini kolaylaştırmak adına Kızıltepe’de çeşitli çalışmalar yapmaya başladık ve bu çalışmalara ilk olarak belediye hizmet binasında gerçekleştirdik. İlçemizde bütün kaldırımlar engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına yeniden düzenleneceğiz. Herkes için yaşanabilir bir şehir oluşturmak belediyelerin başlıca görevlerinden biridir. Belediyenin bütün tesislerinde öncelikle engelli vatandaşlarımızı düşünerek, çeşitli düzenlemeler yapılacaktır. Bir şehir, bir kurum ya da bir tesis eğer engelli vatandaşın oradan istifade etmesine, rahatça ulaşım sağlamasına engelse bu büyük bir eksikliktir. Engellilerimizin hiç kimseye ihtiyaç duymadan gezebilmesi, tesislerimizi kullanabilmesi için özel bir çaba göstereceğiz.” (Mehmet Aslan-İLKHA)  












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.