Hedefimiz kentimizi sanayi alanında en iyi yere getirmek

Hedefimiz kentimizi sanayi alanında en iyi yere getirmek

Kamu, üniversite ve sanayi işbirliğinin önemine değinen Batman Valisi Hulusi Şahin, hedeflerinin Batman’ı sanayi alanında en iyi yere getirmek olduğunu söyledi.

Batman Valisi Hulusi Şahin, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubu Batman KÜSİ Farkındalık Artırma etkinliğine katıldı.

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Vali Şahin’in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurum yöneticileri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları, öğretim üyeleri, sanayiciler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’un açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Batman KÜSİ İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Hakan Karakaya, ilde yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirme sunumunun ardından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinin geliştirilmesi ve yürütülen çalışmalara ilişkin sunumlar gerçekleştirdiler.

Sunumların ardından bir değerlendirme konuşması yapan Vali Şahin, Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin önemine değinerek, “Hedefimiz Batman’ı sanayi alanında en iyi yere getirmek olacaktır. Bu konuda üniversitelerimize büyük görevler düşmektedir. Sanayimizin potansiyeli çok önemli, çünkü sanayi açısından Batman diğer illere göre çok avantajlı. Batman sanayi alt yapısına sahip bir şehrimiz. Bunu yeni bir bakış ile yönlendirmek ve daha katma değerli bir şekle dönüştürmek çok daha kolay olacaktır. Bu toplantı bize bir sistematik sağlamış oldu. Bu hususta ciddi çalışmalar yapmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Batman’ın genç bir nüfusa sahip olduğunu ifade eden Şahin, “Gençlerimizin birçoğunda iş endişesi var. Hâlbuki gençlik umut demektir, gençlik büyük bir zenginlik ve imkân demektir. Bilişim gençlikle olur. Biz Batman’da bu genç nüfusu bilişim konusunda çok iyi yerlere getirebiliriz. İhtiyaç duyulan sektörlerin çoğu bilişimle alakalı, bu bize yeni ufuklar yeni kapılarda açacaktır. Bu hususta üniversitedeki bölümlerimizi de organize etmiş olacağız ya da  yeni sertifika programlarıyla mevcut öğrencilerimizi geliştirebileceğiz, kendi eylem planımızı kendimiz oluşturacağız.” dedi.

Daha sonra kampüste incelemelerde bulunan Vali Şahin, yürütülen eğitim-öğretim çalışmalarına ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler