​"Hedefimiz okul spor kulübü sayısını 100’e çıkarmaktır"

​"Hedefimiz okul spor kulübü sayısını 100’e çıkarmaktır"

​Diyarbakır’da Milli Eğitim Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğünün işbirliğiyle 2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci dönem müsabakalarına katılan öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Merkez Yenişehir Seyrantepe Spor Salonu’nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 10’onun altında olan okul spor kulüplerinin sayısının 2017-2018 birinci yarıyıl sonunda 45’e ulaştığını belirtti.

Sporla uğraşan okul spor kulüplerinde sporla buluşan öğrenci sayısının 30 bine ulaştığına dikkat çeken Güzeloğlu, Diyarbakır genelinde ise lisanslı sporcu sayısında yüzde 100 bir artış gerçekleştiğine işaret etti.

Diyarbakır’da eğitim alanında son 6 ayda güzel gelişmelere tanıklık etmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Güzeloğlu, “Eğitim en temel önceliğimiz ve hizmet alanımızdır. Çocuklarımızın eğitimde öz güvenli, bilgili, kişilikli değerlerine bağlı ve bunları taşıyacak kararlı olarak yetiştirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Diyarbakır’da okulların bu anlamda sadece eğitim veren değil, değerler eğitimiyle buluşan çocuklarımıza kültür, sanat ve spor etkinliklerinin alt yapısını da hazırlayan bir eğitim kurumları olması, bu noktada temel hedefimizdir. Göreve başladığımızda çok yetersiz, Diyarbakır için sürdürülmesi doğru olmayan eksiklikleri olan okul spor kulübü kavramı noktasında ve sporla buluşan çocuklarımız noktasında da bugün çok daha iyi bir yere getirdik. Sayısı 10’onun altında olan okul spor kulüplerimiz birinci yarıyıl sonunda 45’e yaklaştı. İkinci yarıyıl sonu hedefimiz Diyarbakır’da okul spor kulübü sayısını 100’e çıkarmaktır. Öte yandan sporla uğraşan okul spor kulüplerinde sporla buluşan çocuklarımızın sayısı bugün 30 binlere ulaştı. İlin genelinde de lisanslı sporcu sayımızda yüzde 100 bir artış gerçekleştirdik. Hayatın her alanında olduğu gibi okul çağında ve döneminde de öğrencilerimizin sporla buluşmasını sağlamak temel hedefimizdir.” dedi.

Vali Güzeloğlu, yaptığı konuşmanın ardından mahalli müsabakalar sonucunda toplam 8 branş ve 15 kategoride gerçekleşen toplu ödül törenine 17 ilçe ve bu ilçelere bağlı 118 okuldan katılan bin 172 sporcu öğrenciye ödüllerini verdi.

İLKHA




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.