Hedefimiz okuma-yazma bilmeyen kimsenin kalmaması

Hedefimiz okuma-yazma bilmeyen kimsenin kalmaması

Gaziantep’in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, okuma-yazma bilmeyenlere yönelik kurslar açtıklarını ve hedeflerinin tüm vatandaşların okuma-yazma öğrenmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından Türkiye genelinde başlatılan Okuma -Yazma seferberliği kapsamında çalışmalar devam ediyor. Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlar, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları bu projeyi duyurmak ve teşvik etmek için kurslara katılanlara çeşitli hediyeler vererek okuma yazma kurslarına katılımı artırmak adına çalışmalar yaptı.

Şahinbey Belediyesi bu çerçevede, mayıs ayından bu yana okuma-yazma kursuna katılan kursiyerlere kahve fincanı hediye ederek okuma-yazma oranını yükseltmek adına katkılarda bulunuyor.

Gaziantep’in merkez Şahinbey Belediyesi, okuma-yazma bilmeyenlere yönelik kurslar açmaya devam ediyor. Okuma-yazma seferberliği öncesinde Şahinbey ilçesinde 24 bin 176 kişinin okuma-yazmasının olmadığını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, okuma-yazma öğrenmeyi teşvik etmek adına kursları tamamlayan vatandaşlara kahve fincanı hediye ettiklerini belirtti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu projeye önemli katkılar sağladıklarını belirterek, 22 Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesiste okuma-yazma kursu açarak Şahinbey’in her bölgesinde okuma-yazma bilmeyen vatandaşlara ulaştıklarını ifade etti.

2017 yılı TÜİK verilerine göre Şahinbey ilçesinde 24 bin 176 kişinin okuma-yazma bilmediğini, bu proje kapsamında herkesin okuma-yazma öğrenmesinin kendisini heyecanlandırdığını belirten Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyesi olarak eğitime büyük önem verip, önemli yatırımlar yapıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, tarafından Türkiye genelinde başlatılan okuma-yazma seferberliğine Şahinbey Belediyesi olarak bizde ilçe milli eğitim müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol kapsamında 22 gençlik merkezimizde okuma yazma kursları açtık." dedi.

Tahmazoğlu, "2017 yılı TÜİK verilerine göre Şahinbey ilçesinde okuma yazma bilmeyen 24 bin 176 kişiden 16 bin 595’i okuma-yazma kursuna katıldı. Bu anlamda önemli bir yol kaydettik ve hedefimiz Şahinbey’de okuma-yazma bilmeyen kimsenin kalmamasıdır. Bu doğrultuda da eğitimlerimize devam ediyoruz. Ayrıca okuma-yazmayı teşvik etmek ve bu kurslara katılımı arttırmak adına kursiyerlerimize ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüzün açtığı kurslara katılan vatandaşlarımıza da kahve fincanı hediye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler