Hem mahkûm hem de hâkimlerin cezaevinde bulunması çarpıklıktır

Hem mahkûm hem de hâkimlerin cezaevinde bulunması çarpıklıktır

Yetim-Der Genel Sekreteri Orhan Zeren, FETÖ mensubu yargı üyelerinin, kumpaslarla mahkûm ettikleri mağdurlarla cezaevinde bulunmalarının çarpıklık olduğunu söyledi.

Yetim, Öksüz ve Mağdurlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der) Genel Sekreteri Orhan Zeren, FETÖ mensubu oldukları gerekçesiyle tutuklanan hâkim ve savcıların kumpaslarıyla mahkûm edilen mağdurlarla ilgili açıklama yaptı.

28 Şubat sürecinin faillerinin, Batı’nın yönlendirmesiyle İslami değerlere ve Müslümanlara saldırdığını hatırlatan Zeren, bu süreçte hukukun ortadan kaldırıldığını söyledi.

Birçok Müslüman’ın 28 Şubat sürecinde mağduriyetler yaşadığını belirten Zeren, “Nice Müslüman, bu soğuk süreçle tüm insani ve İslami haklarından mahrum bırakılmıştır. Bu mağdurların en önde gelenleri ise o günden bu yana tüm hukuk kuralları çiğnenerek mahkûm edilen zindanların izzetli yarenleri olan Yusufilerdir.” dedi.

“Hukuksuz kararlar veren mahkeme üyelerinin neredeyse tümü tutuklanmıştır”

Daha önce hukuk yoluyla, 15 Temmuz’da ise darbeyle ortaya çıkan FETÖ’nün kumpaslarının kamuoyu tarafından yeni görülmeye başlandığını dile getiren Zeren, konuşmasına şöyle devam etti:

“İslami düşüncelerinden dolayı düzmece davalarla mağdur edilen Yusufiler, halen zindanlarda terk edilmiş durumdadır. Bu hukuksuz kararları veren mahkeme üyelerinin neredeyse tümü, görevden el çektirilmiş, hatta tutuklanmıştır. Yani, hem mahkûm hem de onu suçlayan savcılar ve mahkûm ettiren hâkimler cezaevinde bulunmaktadır. Bu durum tam bir çarpıklık örneğidir. Bu yargı üyelerinin kararlarını geçersiz kılan suçlamalar doğru ise bu kararlarla mahkûm edilen mazlumlar neden hâlâ zindandadır?”

“Yargılamaların adil bir şekilde yenilenmesini istiyoruz”

Yıllardır haksız bir şekilde zindanlarda tutulan Yusufiler için hukukun gereğinin yapılmasını istediklerini ifade eden Zeren, “Bu dosyaların yeniden ele alınmasını ve yargılamaların adil bir şekilde yenilenmesi gerektiğini, insani, vicdani ve İslami bir sorumluluk olarak kamuoyuna bildirmek istiyoruz. Yetim-Der camiası olarak 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûm ailelerinin başlattığı kampanyayı da desteklediğimizi ilan ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.