Hem öğrencilerimiz hem akademisyenlerimiz laboratuvardan yararlanacak

Hem öğrencilerimiz hem akademisyenlerimiz laboratuvardan yararlanacak

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, bünyelerinde açtıkları yeni laboratuvarla hem öğrencilere hem de akademisyenlere hizmet vereceklerini belirtti.

Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) eğitim ve araştırmada kullanılacak donanımlı yeni bir laboratuvar hizmete açıldı. 

laboratuvar açılışına BEU Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Prof. Dr. Sabir Rüstemli, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Merkezi dersliklerde gerçekleştirilen açılışta konuşan Rektör Yardım, üniversitelerin, eğitim vermenin yanında araştırma görevini de üstlendiğini belirtti.

Yardım, "Bugün bir laboratuvarımızı daha üniversitemize kazandırıyoruz. Arkadaşlarımız büyük bir özveri ile güzel bir şekilde düzenlediler. Hem öğrencilerimiz hem de akademisyenlerimiz bu laboratuvardan yararlanacak. Bildiğiniz gibi üniversiteler sadece eğitim öğretim vazifesini üstelenmezler. Aynı zamanda araştırma vazifesi de vardır. Ama bu laboratuvarımız hem öğrencilerimizin uygulamaya yönelik eğitim öğretim faaliyetinin yürümesine vesile olacak. Aynı zamanda araştırma yapacak akademisyenlerimize inanıyorum ki çok güzel hizmet verecektir. Bu duygu ve düşüncelerle laboratuvarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

Kesilen kurdelenin ardında açılışa katılanlar, laboratuvardaki cihazları inceleyip bilgi aldılar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.