Heniyye: Büyük Dönüş Yürüyüşleri abluka kırılmadan sona ermeyecek

Heniyye: Büyük Dönüş Yürüyüşleri abluka kırılmadan sona ermeyecek

Şehit Ahmed Ömer'in cenaze töreninde konuşan Hamas Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Büyük Dönüş Yürüyüşü Gösterilerinin abluka kırılmadan sona ermeyeceğini söyledi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, dün işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu şehit olan Şehit Ahmed Ömer'in cenazesine katıldı. Heniyye burada yaptığı açıklamada, Filistin halkının 12 yıldır Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı kanıyla ve sınırda yaptığı gösterilerle kırmaya karar verdiğini söyledi.

Şehit Ahmed Ömer'in Eş-Şati Kampı'nda düzenlenen cenaze töreninde konuşan Heniyye, Filistin halkının iki cephede savaş verdiğini, birinci cephenin ablukayı kırma cephesi olduğunu, ikinci cephenin ise "Yüzyılın Anlaşması" projesiyle görülmemiş bir komployla karşı karşıya olan dönüş hakkı cephesi olduğunu açıkladı.

Heniyye, Gazze halkının ablukayı ve zincirleri kırarak yaşadığı trajediyi sona erdirmeye ve komploya karşı direnmeye karar verdiğini ifade etti.

Filistin topraklarında ve dışarıda yaşayan mültecilerin büyük bir komployla karşı karşıya olduklarına dikkat çeken Heniyye, dönüş hakkının kutsal olduğunu ve bu konuda taviz verilemeyeceğini bildirdi.

Eş-Şati Kampı sakinlerinden 20 yaşındaki Ahmed Ömer isimli genç dün akşam Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun "Erez" kapısı yakınlarındaki gösteriye katıldığı sırada işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit olmuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.