Heniyye, Mısır'ın uzlaşıyla ilgili önerisini Hamas'ın kabul ettiğini bildirdi ​

Heniyye, Mısır'ın uzlaşıyla ilgili önerisini Hamas'ın kabul ettiğini bildirdi ​

Mısır İstihbaratı Başkanı'yla telefon görüşmesi gerçekleştiren Heniyye, Mısır'ın uzlaşıyla ilgili önerisini Hamas'ın kabul ettiğini bildirdi .

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Mısır İstihbaratı Başkanı Abbas Kamil'e Filistin uzlaşısı için Mısır'ın sunduğu yeni öneriyi Hamas'ın kabul ettiğini resmi olarak bildirdi.

Heniyye'nin ofisinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Hamas liderinin Mısır İstihbaratı Başkanı'nı telefonla aradığı ve Mısır İstihbaratı Başkanlığı görevine getirilmesi dolayısıyla kutladığı ifade edildi.

Açıklamada, Heniyye'nin Mısır İstihbaratı Başkanı'yla Filistin davasıyla ilgili son gelişmeleri ve özellikle uzlaşı dosyasını görüştüğü belirtildi.

Görüşmede ayrıca Gazze halkı için yapılabilecek insani projeler ile siyonist rejimin son günlerde gerginliği tırmandırmasının ele alındığı kaydedildi.

Heniyye'nin görüşmede, Mısır İstihbaratı Başkanı'na Hamas'ın geçen hafta hareketin heyetine Kahire'de sunulan öneriyi kabul ettiğini bildirdiği açıklandı.

Önerinin derinlemesine gerçekleştirilen diyaloğun ürünü olduğunu dile getiren Heniyye, Hamas'ın Filistin davasının içinde bulunduğu istisnai durumu göz önünde bulundurarak öneriyi kabul ettiğini söyledi.

Heniyye, Salih El-Aruri başkanlığındaki Hamas heyetinin Kahire'deki görüşmelerine hakim olan olumlu havayı takdir ettiklerini belirterek, hareketin her alanda işbirliğine hazır olduğunu ifade etti.

Öneriler neleri içeriyor?

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Filistin uzlaşısının tamamlanması için Mısır'ın yaptığı ve Hamas'ın da kabul ettiği önerinin ayrıntıları hakkında bilgi vermişti.

Hamas'ın uzlaşıyla ilgili yeni diyalog görüşmeleri yapmayacağını ve bugüne kadar imzalanan anlaşmaların uygulanmasını istediğini belirten Ebu Merzuk, Hamas heyetinin son Kahire ziyareti sırasında öneriyi onayladıklarını ve Fetih'in cevabını beklediklerini bildirdi.

Ebu Merzuk, Fetih'in cevabının olumlu olmasını ümit ettiklerini kaydederek, Mısır'ın önerisinin Gazze Şeridi'ne uygulanan yaptırımların derhal kaldırılmasını içerdiğini belirtti.

Önerinin birkaç aşamadan oluştuğuna işaret eden Ebu Merzuk, her bir aşamada 2011 anlaşmasına dayalı bir grup adımın olduğunu açıkladı.

Ebu Merzuk, Mısır'ın yeni önerisinin en önemli maddelerini Gazze Şeridi'ne uygulanan yaptırımların kaldırılması, bakanların mevcut kadrolarla çalışması ve milli birlik hükümeti için görüşmelerin başlaması olduğunu ifade etti.

Hamas lideri, Mısır İstihbaratı Başkanı'yla yaptıkları görüşmede Filistin'deki durumu derinlemesine ele aldıklarını açıkladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.