Her abone en az 40 TL ödeyecek!

Her abone en az 40 TL ödeyecek!

DEDAŞ’ın bölgede yaptığı elektrik faturalama ve ücretlendirmede alt sınır uygulamasına geçtiği ve faturaların, elektrik sarfiyatının olması ya da olmamasının dikkate alınmadan 40 TL üzerinden fiyatlandırıldığı iddia edildi.

Sürekli olarak kaçak elektrikle mücadele konusunda gündeme gelen ancak Diyarbakır Büyükşehir belediyesi ile son yaşadığı sorundan sonra kapısına kazılan hendekler ve belediyeden aldığı tehditler sonrası geri adım atan DEDAŞ’ın oklarını yine mağdur halka yönlendirdiği belirtildi.

Diyarbakır Çınar ilçesinde son kesilen elektrik faturalarında sarfiyatı hiç olmadığı halde kendisine 40 TL fatura çıkan ile sarfiyatı çıkan aboneye de 40 TL üzerinden faturalama yapılmış olması halkı çileden çıkardı.

Konu hakkında bilgisi olduğunu belirten ve kimliğini vermek istemeyen bir kurum çalışanı son çıkan torba yasa kapsamında bölge için alt sınır uygulamasının geldiğini, sayaçta sarfiyat olsun ya da olmasın aboneye 40 TL alt fiyat üzerinden fatura kestiklerini söyledi.

Yeni yapılan bu uygulamaya göre her abone kulansın ya da kullanmasın aylık en az 40 lira ödemek zorunda olacak. Faturalarda belirlenen alt sınır uygulamasından fazla tüketim yapan aboneler ise kullandıkları elektriğin ücretini ödeyecek.

Yapılan değişiklik bu ayki faturalara yansırken, DEDAŞ’ın alt sınırı 40 lira olarak neye göre belirlediği ve üstü kapalı olarak halka dayatılan bu uygulamanın kanuni boyutu tartışma konusu oldu.

ÇINARINSESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.