"Her bir eğitim ve öğretim yılı yeni umutlardır"

"Her bir eğitim ve öğretim yılı yeni umutlardır"

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde İlköğretim Haftası nedeniyle eski Hükümet Binası bahçesinde bir tören düzenlendi.

Törene; Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, İlçe Emniyet Müdürü Durmuş Ali Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen katıldı. Törenin ardından Vali Özbilgin İlkokul’unda düzenlenen programa geçildi.

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, programda yaptığı konuşmada içinde bulunduğumuz çağda en büyük gücün bilgi olduğunu ifade etti.

Tünçmen, "Her yeni bir eğitim ve öğretim yılı bizim için yeni umutlar, hedefler ve deneyimlerdir. İçinde bulunduğumuz çağın en büyük gücü bilgidir. Bilgiye ulaşmanın yegane yolu da eğitimdir. Eğitim, üzerinde titizlikle buluşması ve her şeyden fazla sahiplenmesi, kararlılık ve süreklilik isteyen uğraş dolu bir süreçtir. Ülkelerin ekonomik, sosyal, kültürel ve politik gelişimlerini doğrudan belirleyen ve bunlara yön veren eğitimdir." dedi.

Gelecek nesilleri yetiştirirken en önemli aracın eğitim olduğunu vurgu yapan Tünçmen, "İlçemizde de yenilenen müfredatımızla çağı anlayan ve çağı aşmayı amaçlayan bireyler yetiştireceğimizi bu doğrultuda ülkemizi aydınlık yarınlara, kalkınmış bir geleceğe ulaşmasında her bir öğrencimizin bizim için vazgeçilmez bir değer ve zenginlik olduğunu özellikle bilinmesini istiyorum." diye belirtti.

Tünçmen, "Yusuf Has Hacip, Kutadgu Bilig adlı eserinde iki türlü insandan bahseder. Öğreten ve öğrenen. Bu bize şunu gösterir. Eğitime verilen değerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Çocuklarımızın eğitim ve öğretimine gereken özeni göstermenizi sizden istirham ediyorum. Bir insan değişirse toplum değişir, insanlık değişir. Ve şüphesiz insanın değişmesi eğitimle gerçekleşir. Biz peygamber mesleği icra ediyoruz." şeklinde konuştu.

Program, halk oyunları, şiir dinletisi ve okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine, 4. Sınıf öğrencileri tarafından çiçek verilmesiyle sona erdi.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler