"Her evde siyer kitabı olmasını istiyoruz"

"Her evde siyer kitabı olmasını istiyoruz"

Peygamber Sevdalıları Platformu Bitlis Koordinatörü Muhammed Emin Şana, her evde siyer kitabı bulunmasını istediklerini belirtti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu yıl altıncısı düzenlenecek "O'nu Oku, O'nu Yaşa" isimli siyer sınavına Bitlis ve ilçelerinden 3 bin 421 başvuru yapıldı.

Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Bitlis Koordinatörü Muhammed Emin Şana, sınava yoğun katılım olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Şana, "Bir evde nasıl ki Kur'an-ı Kerim vazgeçilmez bir kitap ise aynı şekilde evlerimizde ikinci kitabın siyer-i nebi olması gerekiyor. Amacımız her sene siyer sınavının halkasını genişletmek, Resullullah'ın hayatını daha çok insana ulaştırmaktır. Şu anda Kur'an-ı Kerim olmayan bir hane yoktur. Aynı şekilde biz her evde siyer kitabının olmasını istiyoruz. Kur'an-ı Kerim'den sonra en çok okunan ve en çok satılan eserlerin siyer kitapları olması için basamak olmak istiyoruz. Bu hayır yarışında bir damla katkımız olmuşsa ne mutlu bize." dedi.

Bu yıl geçen yılki başvuruların yaklaşık iki katı başvuru aldıklarını dile getiren Şana, sözlerine şöyle devam etti: "Bitlis merkezde geçen sene 810 kişinin onaylı kaydı bulunmaktaydı. Bu sene ise sistemde bin 62 kişinin onaylı kaydı bulunmaktadır. Onay bekleyenlerle beraber bu sayı bin 115'e kadar çıkmaktadır. Adaylarımızın sınav günü ulaşım sıkıntısı yaşamaması için Bitlis'te 3 farklı noktadaki okullarda sınav yapmayı düşünüyoruz. Taş Mahallesi bölgesinde kalanlar için Bitlis Lisesini, Kurubulak ve 8 Ağustos mahalleleri mevkiinde bulunanlar için Beşminare Lisesini, Saray Mahallesi ve Arap Köprüsü mevkiinde kalanlar için Kireçtaşı köyünde bulunan Kireçtaşı Ortaokulunu tahsis ettik. Aynı şekilde tüm ilçelerimizde de okul tahsisi yapılmıştır."

Şana, ilçelerde yapılan sınav başvurularıyla ilgili, "Tatvan ilçemizde geçen sene 555 kişinin onaylı kaydı bulunmaktaydı. Bu sene ise sistemde 820 kişinin kaydı bulunmaktadır. Adilcevaz ilçemizde geçen sene 63 kişi sınava başvurmuştu. Şu anda ise 184 kişinin kaydı onaylanmıştır. Ahlat ilçemizde geçen sene 11 kişi sınava başvurmuştu. Bu sene ise sistemde 276 kişinin kaydı onaylanmıştır. Güroymak ilçemizde geçen sene 145 kişi sınava başvurmuştu. Bu sene ise sistemde onaylı aday sayımız 299'dır. Hizan ilçemizde geçen sene iki kişi sınava başvurmuştu. Bu sene ise sistemde kayıtlı aday sayımız 636'dır. Mutki ilçemizde geçen sene sınava başvuran olmamış. Bu sene sistemde kayıtlı kişi sayısı 91'dir. Geçen sene Ahlat, Mutki ve Hizan'da sınav yapılamamıştı. Bu sene Hizan ile beraber tüm ilçelerimizde sınav yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl bin 536 olan onaylı kayıt sayısını bu yıl 3 bin 421'e çıkardıklarına değinen Şana, "İlkokul seviyesinde kayıtlı aday sayımız 870 civarında, ortaokul seviyesindeki aday sayımız ise bin 400 civarındadır. Lise kategorisinde ise 680'e yakın kayıtlı adayımız vardır. Yetişkin olarak adlandırdığımız 4'üncü kategoriden de 490'a yakın kaydımız mevcuttur. Ortaokul ve liselerden büyük talepler geldi bize. Biz de bu talepleri geri çevirmedik. Bu konuda bize yardımcı olan okul idarecilerine ve öğretmenlere teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.