Her kesimin birbirini tanımaya ihtiyacı var

Her kesimin birbirini tanımaya ihtiyacı var

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Yavuz, Yenikapı Etkinlik Alanı’nda kurulan “Adıyaman Tanıtım Günleri” çadırlarını gezerek içinde bulunduğumuz süreçte, her kesimin birbirini tanımaya ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda, Adıyaman Dernekler Federasyonu (ADIFED) ve Adıyamanlılar Vakfı tarafından organize edilen “Adıyaman Tanıtım Günleri” çadırları kuruldu. Tanıtım çadırlarını, HÜDA Par Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Yavuz ve beraberindeki heyet ziyaret etti. Tanıtım çadırlarını ziyaret ettikten sonra İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan HÜDA Par Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Yavuz, şunları söyledi:

“Bugün Adıyaman tanıtım günleri için Yenikapı’dayız. Bu vesile ile organizasyonu gerçekleştiren tüm yetkili ve gönüllülere teşekkür ediyorum. İçinde bulunduğumuz süreçte her kesimin birbirini tanımaya ihtiyacı var. Zira insan bilmediğinin düşmanıdır ve cehalet bundan kaynaklanıyor. Sonra da insanlık sonu bilinmeyen çatışmalara götürülmek isteniyor. Bu sinsi tuzakların özellikle memleketimizde sahneye konulmak istendiği zaman diliminde, insanların birbirlerini yakından tanıması, birbirleriyle kaynaşması, diyalog kurma fırsatının olması tuzakları boşa çıkaracaktır inşallah. Herkesi hemşerilerini tanımaya davet ediyoruz. Bir taraftan sıla-ı rahimin başka bir versiyonuna vesile olması itibariyle de inancımız açısından önem arz ediyor. Bu tanıtım günlerinin artarak devam etmesi gerekiyor. Bu organizasyonun hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.”

“Birçok tarihi mekânın tanıtımı yapılıyor”

Anadolu'nun köklü mirasına ev sahipliği yapan, medeniyetlerin beşiği, inanç ve kültür turizminin eşsiz şehri olan Adıyaman’ın birçok tarihi mekanının tanıtımının çadırlarda, güneşin en güzel şekilde doğup battığı Nemrut Dağı Milli Parkı, 2500 yıllık Cendere Köprüsü, yine aynı yaştaki Perre Antik Kenti Arsemia Antik Kenti, Oturakçı Pazarı, Çelikhan Yüzen Adalar, ilk sahabelerden Safvan Bin Muattal Hz. Türbesi gibi turizm noktalarının tanıtımı yapılıyor.

Kentin kimliğiyle özdeşleşen çiğköfte, şillik tatlısı, içli köfte, nar, dut, Besni üzümü, pestil, Abuzer kebabı, kavurmalı hitap, Adıyaman tavası ve daha birçok lezzetin tanıtımının yapıldığı "Adıyaman Tanıtım Günleri", 21 Ekim'de sona erecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.