“Her türlü müspet iş hayırdır”

“Her türlü müspet iş hayırdır”

Bürokratlara verdiği iftar yemeğinde konuşan Mersin İl Müftüsü Ali Melek, hayatın her safhasında insanın yapabileceği birçok iyiliğin olduğunu ifade ederek “Her türlü müspet iş, hayırdır” dedi.

Mersinli bürokratlara verdiği iftar yemeğinde konuşan Mersin İl Müftüsü Ali Melek, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki teması olan, ‘Vakit İyilik Vakti. Bu Ramazan ve Her Zaman’ hakkında konuştu.

11 bir ayın sultanı olan Ramazanın güzellikleriyle geldiğine dikkat çeken Melek, “O, on bir ayın sultanı içimizi ısıtarak, toplumumuzun her kesiminde kendisini hissederek, gerçekten aramızda bizi iyiliğe sevk ederek bulunuyor. Böyle bir mübarek ve müstesna zamanı, rahmet ayını ve bu rahmet ayı içerisinde iyilikleri yapma konusunda bize bu imkânları veren Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Allah, dünyanın her yerine güzellik versin. Ülkemizin dışında kan deryasına dönüşmüş olan İslam coğrafyasındaki acıyı da Ramazan vesilesiyle dindirsin.” dedi.  

“Her türlü müspet iş, hayırdır”

Peygamber efendimizin iyilik hakkında söylediği hadislerin bir kaçını örnek veren Melek, “İyilik sadece maddi olarak yapılan bir şey değildir. İyilik herkesin yapabileceği bir şeydir, sadece maddi imkânları olanların değil. İnsan olan herkesin, hepimizin yapacağı birçok iyilik vardır. Yüce Rabbimizin rızasına uygun olan, insanların ve canlıların faydalanacağı her türlü müspet iş hayırdır, sadakadır, iyiliktir, salih ameldir.” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığının bu seneki Ramazan temasının, ‘Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her Zaman’ olduğunu hatırlatan Melek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Ramazan ayında toplumumuz içerisinde değerini artık kaybetmeye yüz tutmuş ve belki zayıflamış olan değerleri toplumun bilincini oluşturmak için toplumun gündemine getirmekte. Ve bu doğrultuda insanlarda bir farkındalık oluşturmak maksadıyla bir temayı ele almakta. Geçen yıl, ‘Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman’ idi. Bu yılki tema da malumunuz olduğu üzere, ‘Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her Zaman’. Sadece Ramazan ile sınırlandırmadan hayatımızın her safhasında yılın her anında, ömrümüzün son anına kadar hiç şüphesiz etrafımızda bizlerin yapabileceği birçok iyilik vardır.”   (Osman Öksüz-İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler