Her yağmurda evleri su altında kalıyor

Her yağmurda evleri su altında kalıyor

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 10 yıldır her yağan yağmurda evleri su altında kalan aile, belediyenin her defasında gelip suyu tahliye etme yerine kalıcı çözüm bulmasını istedi.

DİYARBAKIR - Bismil Dumlupınar Mahallesi 804. Sokakta yaşayan Mehmet Mustafa Erdem, her yağmurda kanalizasyon suyunun,  evin tuvaleti ve bahçenin logarından fışkırarak evlerini bastığını söyledi.

 

10 yıldır aynı mağduriyeti yaşadıklarını ifade eden Erdem, "Belediyeyi çağırıyoruz gelip suyu boşaltıp gidiyorlar. Bugün (11 Mayıs Cumartesi) saat 09.00’da gene yağmur yağdı defalarca belediyeyi aramamıza rağmen ancak saat16.00’da geldiler. Suyu boşaltmak istediler ben izin vermeyerek kovdum onları. Bu sıkıntının giderilmesi için defalarca belediyeye müracaat etmemize rağmen herhangi bir çalışma yapmadılar. Ben suyun boşaltılmasını değil, suyun kanalizasyondan geri gelmemesi ve evimin su altında kalmamasını istiyorum" diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Evlerini basan pis sudan dolayı çocuklarının sürekli hasta olduklarını dile getiren Eren, "Belediye herhangi bir çalışma yapmasa valiliğe kadar çıkarım hangi merci gerekirse çıkar belediyeyi şikayet ederim" dedi. (Hasan Gündüz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.