Her yıl 17 milyon kişi kalp krizinden ölüyor

Her yıl 17 milyon kişi kalp krizinden ölüyor

Dünya Kalp Günü Münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Halk Sağlık Siirt il Müdürlüğü, dünyada her yıl 17 milyon kişinin kalp krizi ve inme nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çekti.

Dünya kalp Günü münasebetiyle yazılı açıklama yapan Siirt Sağlık Müdürlüğü, Kalp ve Damar Hastalıkları ile mücadele etmenin önemini vurgulamak, kişileri bu hastalıklara karşı uyarmak, kalp sağlığını koruma konusunda bilinçlendirmek, sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırabilmek ve kalp sağlığına dikkat çekmek amacıyla 29 Eylül'ün Dünya Kalp Günü olarak kutlandığı belirtti.

Dünyada her yıl 17 milyonu aşkın kişinin kalp krizi ve inme yüzünden yaşamını yitirdiği hatırlatılan açıklamada, Kalp ve Damar Sağlığının bozulmasının, vücudun hayati fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesini engelleyerek ciddi sağlık sorunlarına hatta ölümlere neden olabildiği belirtildi.

Kalp ve Damar sağlığını olumsuz etkileyen başlıca unsurlar
Kalp ve Damar Sağlığı, genetik özelliklerin yanı sıra beslenme ve yaşam tarzı ile doğrudan ilgili olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Kalp ve Damar Sağlığını olumsuz etkileyen başlıca unsurların; sağlıksız beslenme, şişmanlık, alkol, sigara, hava kirliliği, hareketsiz bir yaşam ve stres olduğu belirtildi.

Açıklamada, kan basıncı yüksekliği, şeker hastalığı ve uyku bozukluğu ile ilgili olan sorunların üzerinde durulması ve kan şekeri, kolesterol ve kan basıncı gibi değerlerin belirli seviyelerde tutulmasına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Kalp ve Damar Sağlığını için yaşam tarzına dikkat edilmelidir

Son olarak, sağlıklı yaşamın önemine vurgu yapılarak,"Kalp hastalıklarının giderek artış göstermesi ile birlikte koruyucu sağlık hizmetlerinin değeri daha iyi anlaşılmaya başlanmıştır. Sağlıklı beslenme, hazır gıdalar yerine taze besinlerin tercih edilmesi, aşırı tuz kullanımının önüne geçilmesi, düzenli sağlık kontrolleri, kan değerlerine dikkat edilmesi kalp sağlığını koruma tedbirleri arasındadır. Ayrıca hayata karşı iyimser olmak, aile ve çevre ile kaliteli zaman geçirmek, uyku düzenini kontrol altında tutmak da önemlidir." denildi.  (Muhammed Dayan - İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler