Her yıl 500 bin ton ekmek israf ediliyor

Her yıl 500 bin ton ekmek israf ediliyor

​Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, her yıl yaklaşık 500 bin ton ekmeğin israf edildiğini belirtti.

Ekmek israfına dikkat çeken Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, her yıl 2 milyon 226 bin 500 ekmeğin (500 bin ton) israf edildiğini ifade etti.

Konuyla ilgili resmi Twitter hesabından verileri paylaşan Kınık, şu ifadeleri kullandı:

"Her yıl Milletçe 2 milyon 226 bin 500 adet (500 bin ton) ekmeği israf ediyoruz. Bu yaklaşık 3.000.000.000₺ maddi zarar anlamına da geliyor. Bu parayla 80 Hastane, 500 okul ya da 500 km yol yapabiliriz. Ya da dünyada 12 milyon insanı bir yıl besleyebiliriz"

"Peki, neden çok israf ediyoruz?" diyen soran Kınık, "Çünkü çok üretiyoruz/tüketiyoruz. Kişi başı günlük 333 gr yıllık 120 kg ekmek üretip tüketiyoruz. Bu Avrupa ortalamasının 3 katı." dedi.

Kınık paylaşımının devamında, "Üretim ve tüketim planlaması yapamıyoruz. Üreticilerimiz küçük işletmeler, kapasite kullanım oranları düşük, pazarlama ve satış süreçleri gelişmemiş, ekmek kalitesi düşük, saklama şartları iyi değil. Ayrıca eve aldığımız ekmeğin de nasıl saklanması gerektiğini bilmiyoruz!!!" diye belitti.

"Özetle; 1. Fırında çok üretiyoruz, 2. Eve/işyerine çok ekmek alıyoruz, 3. Bayatlayan ekmeği nasıl değerlendirebileceğimizi bilmiyoruz." diyen Kınık, şunları kaydetti: "Ekmeği ve gıdayı israf etmeyelim, dünyada her gece başını yastığa aç koyan 1 milyar insan var‼️"

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler