Her yüz gençten 8'i işsiz

Her yüz gençten 8'i işsiz

Hanehalkı İşgücü Araştırması 2015 yılı sonuçlarına göre, Türkiye’de 15-24 yaş grubundaki gençlerin yüzde 8'i işsiz.

Hanehalkı İşgücü Araştırması 2015 yılı sonuçlarına göre, Türkiye’de 15-24 yaş grubundaki genç işsizler, toplam genç nüfusun yüzde 7,8’ini oluşturuyor. Diğer bir ifadeyle her yüz gençten 8'i işsiz.

İşsiz sayısının; istihdam edilenler ile işsizlerin toplamından oluşan işgücüne bölünmesiyle elde edilen işsizlik oranı ise gençlerde yüzde 18,5 olarak tahmin edildi.

Genç işsizlerde kadınlar erkeklere kıyasla daha eğitimli

15-24 yaş grubundaki işsizler ağırlıklı olarak lise altı eğitimliler (yüzde 43,4) ile yükseköğretim mezunlarından (yüzde 24,7) oluşuyor.

Genç işsiz erkeklerin yüzde 55,6'sını lise altı eğitimliler, yüzde 14'ünü ise yükseköğretim mezunları oluşturdu.

Kadın genç işsizlerin ise yüzde 39,1’ini yükseköğretim mezunları, yüzde 16,1’ini lise dengi meslek okul mezunları şeklinde gerçekleşti.

Genç işsizlerin üçte biri hizmet ve satış elemanı olarak iş arıyor

Araştırma sonuçlarına göre, genç işsizlerin yüzde 30,7'si hizmet ve satış elemanı olarak, yüzde 15,5'i büro hizmetlerinde, yüzde 13,7’si ise nitelik gerektirmeyen işlerde çalışmak üzere iş arıyor.

Genç erkek işsizlerin; yüzde 31,6'sı hizmet ve satış elemanı olarak, yüzde 18,3'ü sanatkarlar ve ilgili işlerde, yüzde 18,1'i ise ile nitelik gerektirmeyen işlerde çalışmak üzere iş aramakta. Kadınların ise; yüzde 29,4'ü hizmet ve satış elemanı olarak, yüzde 24,6'sı büro hizmetlerinde, yüzde 20,5’i ise profesyonel mesleklerde çalışmak üzere iş aramakta. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler