"Herkes sandıktan çıkan iradeye saygı duymalı"

"Herkes sandıktan çıkan iradeye saygı duymalı"

"Anayasa Değişiklikleri Halkoylaması" için oyunu kullanan HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, herkesin sandıktan çıkan sonuca saygı duyması gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, beraberindeki heyetle birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişi öngören anayasa değişiklikleri halkoylaması için oyunu kullandı.

Bitlis Lisesinde 1071 numaralı sandıkta oyunu kullanan Gül, çıkışta yaptığı açıklamada, seçimin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun herkesin halkın iradesine saygı duyması gerektiğini belirten Gül, "Partimiz referandum öncesi kararını 'evet' olarak kamuoyuyla paylaşmıştı. Bu minvalde bugün tabanımız ve bizim söylemimizi dinleyen halkımız sandık başına gelerek, oyunu kullanacaktır. Sonuç ne olursa olsun bizler sandıktan çıkan halkın iradesine saygı duyulması gerektiğine inanıyoruz. Memleketin huzurunu bozmadan, yıkmadan, kırmadan bu seçimin yapılması gerekir. Nihayetinde 'evet' diyen de 'hayır' diyen de bizim vatandaşımız. Bizler de halkımızın huzuru ve refahı için sandığa gittik. İstediğimiz anlamda halkın inanç, değer, kültürüyle yoğrulmuş bir sivil anayasa olmazsa da darbe anayasasının kaldırılmasına yönelik atılan bir adım olarak değerlendiriyoruz. Temennimiz daha kapsamlı bir sivil anayasasının yapılmasıdır. İnşallah bundan sonra adil ve tarafsız bir anayasanın yapılması için daha olumlu adımlar atılır." dedi.

Öte yandan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz Şemsi Bitlis İlkokulunda 1068 numaralı sandıkta oyunu kullanırken, Bitlis Valisi ve Belediye Başkanı Ahmet Çınar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlkokulunda 1040 numaralı sandıkta, AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlkokulunda 1040 numaralı sandıkta oyunu kullandı. (İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler