Herkese bu sınava katılmalarını tavsiye ediyoruz

Herkese bu sınava katılmalarını tavsiye ediyoruz

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl düzenlenen umre ödüllü Siyer Sınavına katılan İstanbullu çocuklar, daha önce bu sınava girmemiş olan herkese bu fırsatı kaçırmamaları tavsiyesinde bulundular.

Türkiye geneleninde 4 farklı kategoride yapılan Siyer Sınavı İstanbul'da 30 farklı merkezde 15 bin kişinin katılımıyla yapıldı.

Sınav sonrasında konuşan çocuklar, sınava hazırlanırken kitapta önemli yerlerin altını çizerek hazırlandıklarını belirttiler.

"Peygamberimizle ilgili fazla bilgisi olmayanlar bu sınava girmekle çeşitli bilgiler edinirler." diyen Üzeyir Çetinkaya, "Peygamberimizin hayatını okuduğum zaman O'nun nasıl bir süreçten geçtiğini, nasıl zorluklarla İslam'ı anlattığını görüyoruz. Peygamber efendimiz eğer İslamiyet'i getirmeseydi şu an çok zor durumda olurduk. Daha önce bu sınava katılamayanları bir daha ki sınavlara katılmalarını istiyorum." şeklinde konuştu.

"Peygamberimizin hayatını öğrenmiş olduk"

Sınavın çok kolay olduğunu belirten Talha Işık, "Bu sene girmeyenlerin bir daha ki senelere girmelerini tavsiye ediyorum. Ne de olsa peygamberimizin hayatıdır. Güzel ve kolay bir sınavdı. Kitabı her okuduğumuzda Peygamberimizin hayatını öğrenmiş olduk." dedi.

"Bu sene bu şansı kaçırmış olanlar bence seneye şanslarını denesinler"

Sınava çalışırken önemli bulduğu yerlerin altını çizip not aldığını söyleyen Medine ilhamova, "Orta seviyede bir sınavdı. Bu sene bu şansı kaçırmış olanlar bence seneye şanslarını denesinler. Peygamber efendimiz (sallahu aleyhi vesselm) hakkında güzel ahlakını öğrenip, başkalarına anlatıp onun hakkında bilgi edinmiş olurlar. Ayrıca kendi çabaları sonucunda hediyeler kazanmış olurlar. Bunun için Peygamber Sevdalılarına teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

"Herkesin katılmasını tavsiye ediyorum"

Sınav kitabını okuduktan sonra ağabeyi ile birlikte tekrar ederek önemli bulduğu yerleri not aldığını ifade eden Abdulsamet Kırtak, "Sınava hazırlanırken bana verilen kitabı okudum. Sonra abimle birlikte konu tekrarı yaptık. Sonra babam bana önemli bulduğu yerlerden sorular sordu. 4'üncü sınıftan itibaren herkesin katılmasını tavsiye ediyorum. Hem ödülü var hem de kitap veriyorlar." diye konuştu.

Mahmut Can İlhamov, "Kitabı çok okuduğum için Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) hayatını neredeyse ezberledim. Önemli olan kazanmak değil onu öğrenmek." dedi.

Onur Özcan da "Peygamberimizin hayatını okuduğumuzda ayrı bir heyecan, sınavdaysa daha başka bir heyecan yaşadım." şeklinde konuştu.

Mehmet Aktaş ise "Sınav'ın kolay ve zor bölümleri vardı. Okuduğum yerlerdeki fikir veren önemli sahabenin altını çizdim." diye belirtti.

Rümeysa Oğuz da şu ifadeyi kullandı: "Önemli olan kazanmak değil Peygamberimizin hayatını okuyup anlamaktır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.