Herkese hitap eden bir kütüphanemiz var

Herkese hitap eden bir kütüphanemiz var

Bingöl'ün Solhan ilçesinde yenilenen halk kütüphanesi, 7'den 70'e herkese hitap ediyor.

Yenilenen Solhan İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret eden Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, ilçede önemli bir ihtiyaç olan kütüphanenin, ders çalışma ortamı, sınavlara hazırlanan öğrenciler ile kitap okumak isteyen herkes için bir fırsat ortamı olduğunu söyledi.

Halk kütüphanesinin, yazın serin ve ferah, kışın ise sıcak ve nezih bir ortama kavuştuğunu söyleyen Kaymakam Okumuş, kütüphanede aynı anda 350 kişinin ders çalışma imkânı bulduğunu belirterek, kütüphanenin yenilenmesi için kaynağın çıkarılmasında emeği geçen kişilere teşekkür etti.

Okumuş'un kütüphane ziyaretine, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız da eşlik etti.

Yapılan ziyarette, İlçe Halk Kütüphanesi Sorumlu Memuru Tahsin Uzun tarafından kütüphanedeki yenilikler anlatıldı. Kütüphanedeki yenilikler hakkında bilgi alan ve kitapları inceleyen Kaymakam Okumuş ile Belediye Başkanı Yıldız, kütüphanede kitap okuyan ve ders çalışan öğrenciler ile yakından ilgilendiler.

Kütüphane bünyesinde çocuk ve yetişkin olmak üzere iki bölüm kütüphanenin yanı sıra, minik çocuklara yönelik özel oda, bireysel çalışma odaları, grup çalışmaları için faaliyet odasının olduğunu anlatan Uzun, kütüphane bünyesinde engelli bölümü ile her yaş ve her kesime hizmet edildiğini söyledi.

Kütüphaneye üye olanların ödünç kitap alıp 15 gün içinde iade edebilecek imkânı sağladıklarını belirten Uzun, Solhan'da alınan kitapların başka bir ilde de bulunan kütüphanelere teslim edilebileceği gibi üyelik kaydı olanların Türkiye'de istedikleri kütüphaneden faydalanabileceğini de sözlerine ekledi.

"Kütüphanemizde 15 bin 700 kitap bulunuyor"

Kültür ve Turizm Bakanlığı ödeneği ile Solhan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan ihale sonucu kütüphanenin yenilendiğini ve modern bir kütüphane ile ilçede 7'den 70'e herkese hitap ettiğini ifade eden Kaymakam Okumuş, "İlçe kütüphanemizin yenilenmesi için kaynağın çıkarılmasında emeği geçen bütün yerel aktörlere teşekkür ediyorum. İlçemizde önemli bir ihtiyaç olan kütüphane ve ders çalışma ortamı hazırlanmış oldu. Sınavlara hazırlanan öğrenciler ve kitap okumak isteyen herkes, yazın serin ve ferah, kışın ise sıcak ve nezih bir ortama kavuştular. 350 kişi ders çalışma imkânı buldu. Kültür ve Turizm Bakanlığının ödeneği ile Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz tarafından yapılan ihale sonucunda 303 bin TL kaynak ile yenilikler yapıldı. Kliması ve modern aydınlatması, kaliteli kitaplık ve çalışma masaları ile üniversite kütüphaneleri standardında bir kütüphane oluşturuldu. 15 bin 700 kitap bulunuyor. Kitapların çoğu da yeni alındı. Dini kitaplar, romanlar, hikâye ve çocuk kitapları ile haftalık ve aylık dergilerden oluşan çeşitli eserlerden istifade etmek için herkesi kütüphaneye davet ediyoruz." dedi.

Okumuş, "Üniversiteye veya KPSS'ye hazırlanan öğrencilerimiz, gelip ders çalışabilirler. Miniklerin istifade edeceği bölüm olduğu gibi satranç takımları da bulunmaktadır. Kütüphane, hafta 8.00-18.00 saatleri arasında, cumartesi günü ise sabah 9.00-18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Kütüphane yenilenirken belediyemiz destek de bulundu. Kütüphanenin modern bir şekilde hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, şükranlarımı sunarım." ifadelerini kullandı.

Kültür merkezi binasının bir katının ilçe kütüphanesine ait olduğunu belirten Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, binanın bir katını da belediye olarak kütüphaneye tahsis ettiklerini ve 10 yıl boyunca ilçe halk kütüphanesinin binanın iki katını kullanabileceğini belirterek, belediye olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere desteklerine devam edeceklerini, kütüphanede ders çalışan öğrencilerin deneme sınavları için doküman talebine de cevap verip, öğrencilere yardımcı da olacaklarını dile getirdi.

Yenilenen kütüphanenin ferah olduğunu belirten öğrenciler, "Kitap okumak ve ders çalışmak için çok güzel bir ortam hazırlanmış. Donanımı ve aydınlatması ile kitaplık ve ders çalışma masaları ile modern bir yer olmuş. Bu çalışmalar neticesinde ferah bir ortamda ders çalışma imkânı bulduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz." şeklinde konuştular.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler