Herkesin ana dili kendi ana sütü kadar helaldir

Herkesin ana dili kendi ana sütü kadar helaldir

​AK Parti milletvekili adayları tanıtım toplantısına katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Şeyh Said Meydanı'nda düzenlenen iftar programına katıldı.

AK Parti milletvekili adayları tanıtım toplantısına katılmak üzere Diyarbakır’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Şeyh Said Meydanı'nda düzenlenen iftar programına katıldı. Programda konuşan Bakan Kurtulmuş, herkesin ana dili kendi ana sütü kadar helal olduğunu belirtti.

Dillerin Allah'ın ayetlerinden olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, farklı dillerin birbirlerinden ayrılma nedeni olmaması gerektiğini vurguladı.

Kurtulmuş, "Bizim birbirimizden farkımız, ayrıcalığımız yok. Ana dillerimizin farklı olması, bizi birbirimizden ayırma vesilesi değildir. Renklerimizin farklı olması, bizim için bir ayrılık vesilesi değildir. Tam tersine biliyoruz ki ana dili ana sütü kadar helaldir. Her kim hangi ana dilini konuşuyorsa Rabbinin onu öğrettiği bir dili konuşuyor. Herkes için ana dili kendi ana sütü kadar helaldir. Herkes için kendi onuru, kendi izzeti diğer bütün insanların izzeti gibidir. Onun için ne gerekçeyle olursa olsun, ister zenginlik, fakirlik, ister şu dilden ister bu dilden, ister meşrep, mezhep meselesi olsun bütün bunları bir kenara bırakıyoruz. Biliyoruz ki, hepimiz Hazreti Adem'in soyundanız, hepimiz İbrahim'in milletindeniz, Muhammed'in ümmetindeniz." dedi.

"Diyarbakır bu ruha sahip olan en güzel şehirlerimizden biridir"

"Diyarbakır bu ruha sahip olan en güzel şehirlerimizden biridir. Birileri halkın arasına silahı, kini, gözyaşını koymaya çalıştı. Onlara müsaade etmediniz." diyen Kurtulmuş şunları dile getirdi:

"Bir zamanlar kötülüklerle, kinle anılan Diyarbakır şimdi huzur kenti oldu. Diyarbakır huzur kenti olmaya da devam edecek. Bu sofrada gördüğümüz Diyarbakırlıları ve özellikle Diyarbakır annelerine şu samimi sesle seslenmek istiyorum. Lütfen güzel bir huzur kenti olmuş olan, Diyarbekir'e sahip çıkalım. Diyarbakır'ın huzurunun bozulmasına müsaade etmeyelim. Evlatlarınıza, komşularınıza, çocuklarınıza, kardeşlerinize sahip çıkın. Onların bir takım emperyalist projelerin oyuncağı haline getirilmesine müsaade etmeyin. Evlatlarımıza hep beraber güzel bir geleceği kurmak için gayret sarf edelim. Hep beraber evlatlarımızla birlikte çok güzel bir Diyarbakır'ı, muhteşem bir Türkiye’yi kuralım."

İLKHA






 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler