Hevsel Bahçelerini su bastı

Hevsel Bahçelerini su bastı

Dicle Barajının bir kapağının kopması sonrası Hevsel Bahçeleri'nin bazı bölümlerini su bastı.

Diyarbakır'da, Dicle Barajının bir kapağının kopması sonrası UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesindeki Hevsel Bahçelerinin bazı bölümlerini su bastı.

Eğil ilçesine bağlı Selman Mahallesi'nde bulunan Dicle Hes Barajı'nın 3 kapağından biri, dün akşam saatlerinde tazyikli su nedeniyle kopmuştu.

Elazığ'dan başlayıp Diyarbakır, Batman ve Mardin'den geçen ve yaklaşık 40 kilometre Türkiye-Suriye sınırına ilerleyen Dicle Nehri, Basra Körfezine dökülüyor. Dicle Hes Barajından başlamak üzere nehirde su seviyesi sürekli yükselirken, nehrin geçtiği Türkiye sınırındaki yerlerde tedbirler alınmış durumda.

On Gözlü Köprü'nün altında akan suyun seviyesinin yükseldiği gözlenirken, vatandaşların köprüye çıkmaları engellenmeye çalışılıyor.

Hevsel Bahçeleri'ni su bastı

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Hevsel Bahçeleri'nin bazı bölümlerini su bastığı görüldü.

Nehir kenarındaki çay bahçelerinin bazı bölümleri de sular altında kaldı. Esnaf, çay içilmesi için bıraktığı masa ve sandalyeleri tedbir amaçlı toplamıştı.

Öte yandan, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri ile polis, bölgede sık sık anons yaparak, tedbir alınmasını istiyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler