"Heykel dikme geri kalmışlığın nişanesidir"

"Heykel dikme geri kalmışlığın nişanesidir"

Memur-Sen Diyarbakır Şubesi tarafından, Lice'deki heykel olayı ile ilgili yapılan açıklamada, heykel dikmenin geri kalmışlığın nişanesi olduğuna dikkat çekildi.

DİYARBAKIR-  Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş tarafından yapılan açıklamada, Lice’de dikilen heykel olayı ile ilgili Kürtlerin heykel dikme faaliyetlerini benimsemeyeceğini belirtti.

PKK mezarlığına dikilen PKK’li heykelinin  “terörün” sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin sağlanması için atılan adımları engelleyici bir tavır olarak değerlendiren Memiş, “Lice’de yaşanan olay bize gösteriyor ki yıllarca bu ülkenin sahibi gibi davrananlar, Türkiye değiştikçe, çözüm süreci ilerledikçe ellerindeki imtiyazların kaybolduğunu görüyorlar. Halkı yeni bir çatışma zeminine çekmeye yönelik bu tür faaliyetlerin Kürt halkına hiçbir yararı yoktur.” dedi.

Kürt halkının yıllardır bölgede heykel dikme gibi olayları tasvip etmediğini kaydeden Memiş, heykel dikme uygulamalarının dünyada kaldırıldığı bir çağda, yeni bir heykel hadisesi ile atılan bu adımın geri kalmışlığın nişanesi olarak değerlendirdi.

PKK’nin 90’lı yıllarda Müslüman bölge halkının dini değerlerine saldırdığını hatırlatan Memiş, “PKK’nın bu uygulamaları provokatör olmanın ötesine geçmemiştir. Ne zaman ki hükümet bölgede durumun normalleşme süreci ile ilgili bir adım atmışsa, hemen ardından bu tür olayların vuku bulması manidardır. Adeta bölge halkının huzura kavuşmasını dinamitler mahiyet taşımaktadır. Bölge halkı yıllardır çatışma ortamından kaynaklanan mağduriyetlerin giderilmesi için hiçbir adım atmayan bu zihniyet, yeni mağduriyetler oluşturma peşindedir.” şeklinde konuştu.

Heykel dikme hadisesinin ardından insan hayatının heykele feda edildiğini kaydeden Memiş, halkın huzur ve güvenini tehdit eden bu tür hadiseleri kınadıklarını ifade etti. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler