"Hiç kimse bu sevginin önünde duramaz"

"Hiç kimse bu sevginin önünde duramaz"

Peygamber Sevdalıları Platformunun Diyarbakır Nevroz Parkı Miting alanında sağanak yağmura rağmen düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, hiç kimsenin peygamber sevgisinin önünde duramayacağına dikkat çekerek, "Sizler de peygamber

DİYARBAKIR – Peygamber Sevdalıları Platformunun Diyarbakır merkez Bağlar ilçesindeki Nevroz Parkı Miting alanında sağanak yağmura rağmen düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğinde Molla Beşir Şimşek bir konuşma yaptı.

“Abdulkadir Molla gibi onu seveceğiz”

Konuşmasına besmele ve salâvat getirerek başlayan Molla Beşir Şimşek, “Hz Muhammed’in sevgisi hariç hiçbir sevgi sizi buraya toplayamazdı. Peygamberimize sevgimiz imanımızdan geliyor. Peygamberimiz için bu sevgi imanımızdan geliyor, Rabbimizin emrinden geliyor. Fakat bu sevginin şekli nasıl olmalıdır. Kime göre seveceğiz. Elbette peygamber sevgisinin şeklini onun arkadaşlarından öğreneceğiz. Hz Ebubekir, Hz Ömer, Hz Ali, Hz Osman, Hz Sümeyye gibi O’nu seveceğiz. Abdulkadir molla gibi onu seveceğiz. Sisi’ye karşı duranların sevgisi gibi onu seveceğiz. Kerbela’daki Hz Hüseyin gibi seveceğiz. Dört duvar arasındaki Yusuflar gibi peygamberimizi seveceğiz. Kürdistan şehitleri gibi onu seveceğiz. ” dedi.

“Sünnet unutulduğundan dolayı tüm alem ağlıyor”

Bugün peygamberinin sünnetinin ölmesinden dolayı, sünnetin ümmet tarafından unutulduğundan dolayı ağladıklarını söyleyen Şimşek, “Âlem ağılıyor, yeryüzü kan akıyor, annelerin gözyaşları akıyor. Her tarafta Müslümanların kanı akıyor. Resulullah’ın (sav) sünneti unutulduğu için tüm âlem ağlıyor. Bu asırda Hz Ebubekir gibi bizler Resullah’ın (sav) sünnetine sahip çıkmalıyız. Bugün âlem ağlıyor, Mısır ağlıyor, Suriye ağlıyor, arakan, Kürdistan her tarafta müminler ağlıyor. Bu nedenle, gözyaşlarının durması, zulmün bitmesi, âlemin ağlamaması için bizler peygamberimiz üzerinde ağlamalıyız.” diye konuştu.

“Hiç kimse bu sevginin önünde duramaz”

Hz Ömer’in ve Hz Ebubekir’in hayatından örnekler göstererek Peygamberimizin sevgisinin sahabeler nezdinde ki önemine değinen Şimşek Hoca, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ey peygamber âşıkları! Eğer Hz Ömer örneğindeki gibi Resulullah’ı canımızdan çok sevmezsek o sevgi eksik kalır. Hz Muhammed’in (sav) davasına kurban olmadan sevgi olmaz, vallahi bizler her şeyimizi ona feda etmeden Resulullah sevgisi olmaz. Hz Ömer’in olmadı, bizim de olmaz. Ey Muhammed Mustafa’ya iman edenler, ona şehadet edenler. Ey gençlerimiz, kardeşlerimiz Dicle Üniversitesinde Peygamber mevludüne engel olanlar; sizler onu engelleyemezsiniz. Sizler iman etmemiş misiniz? Sizlerin ismi Mahmut, Abdullah değil mi? Bu yoldan vazgeçin. Bu mevlüdü kutlayanlar kardeşlerinizdir. Peygamber sevdalılarıdır. Onlara kardeş olunuz, destek olunuz. Sizler de peygamber sevdalıları olun ve kurtuluşa erin. Kimse bu âlemde bu sevginin önünde duramaz. Bu hatadan vazgeçin. Gelin kardeş olunuz, Muhammedi sevgiyle. Ebucehil, peygamber aşkının önünde duramadı. Onlar zarar gördü.”

Etkinliğe katılan bayanlara da seslenen Şimşek Hoca; “Ey bu meydanın Sümeyyeleri… Sizlerde gidin peygamberin hayatını öğrenin, çocuklarınıza anlatın. Aşk nedir, peygamber aşkı nedir anlatın. Allah bizi kıyamete kadar peygamber aşkından mahrum etmesin.” dedi.  (İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.