Hiçbir darbe meşru değildir

Hiçbir darbe meşru değildir

Gaziantep Üniversitesi'nde 15 Temmuz dolayısıyla düzenlenen konferansta konuşan Dr. Bayram Özbey, hiçbir darbenin meşru olmadığını belirtti.

Gaziantep Üniversitesi'nde 15 Temmuz emperyalist ABD'nin desteğiyle gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin 3'üncü yıl dönümü nedeniyle bir konferans düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü İdare Hukuku Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Bayram Özbey, hiçbir darbenin meşru olmadığını ve bir ülkenin, halkın seçtiği iktidar tarafından yönetilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ülkelerde en önemli unsurun halk iradesinin olduğunu ve bunun da seçimlerle belirlendiğini belirten Özbey, "Her darbe güya ülke yararı için yapılmıştır ama bu darbelerin sonucunda ülkeler yarar yerine darbelerden daha çok zarar görmüştür." dedi.

Özbey, ekonomistlerin, Türkiye'de 10 yılda bir tekrarlanan darbelerinin milli gelirin en az 10 katına çıkmasını engellediğini, böylelikle de Avrupa ülkeleriyle rekabet edemeyecek duruma geldiği yolunda hem fikir olduğunu anlattı.

"Hiçbir darbenin meşru gösterilecek bir yanı olamaz"

Hiçbir darbenin meşru olmadığını belirten Özbey, "Ekonominin iyi seyretmesi için de siyasi istikrar önemlidir. Siyasi istikrar olmadığı zaman ekonomik istikrar da olmuyor. Dolayısıyla bu ülkelerin başta ekonomik olarak çökmesine daha sonra birçok kamu hizmetine yeterli kaynak ayrılamadığı için hizmetlerin aksamasına ve toplumun da giderek fakirleşmesine neden oluyor. Hiçbir darbenin meşru gösterilecek bir yanı olamaz, kabul edilemez." dedi.

"Gelecek nesillere darbeleri anlatmalıyız"

Özbey, "Biz bu tür olayları bir daha ülke ve millet olarak yaşamamak için bunları sadece Cumhurbaşkanlığı istediği için değil kendi geleceğimiz için de unutmamamız, unutturmamamız, nesillere bunu anlatmamız gerekir. Japonya halen çocuklarını motive etmek için atom bombası atılan yerleri gezdiriyor. Dolayısıyla biz kendi gençlerimize ülkesi, milleti için motive olmaları için bu tür olayları sıkça tekrarlamaları her vesileyle anlatmaya çalışmalıyız. Bu ülke, 15 Temmuz gibi şu ana kadar hiç benzeri yaşanmamış, yazılmamış, görülmemiş bir darbe yaşadı. Biz bunu anlatmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.