"Hicret münasebetiyle şeytani hislerden sıyrılmalıyız"

"Hicret münasebetiyle şeytani hislerden sıyrılmalıyız"

Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicretinin Müslümanlar açısından önemine değinen Diyarbakır Ulu Cami İmamı Mehmet Sait Yaz, peygamberimizin hicreti münasebetiyle şeytani hislerden kurtulmak gerektiğine vurgu yaptı.

DİYARBAKIR- Diyarbakır Ulu Camii İmamı Mehmet Sait Yaz, Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicretinin yıl dönümüyle ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirmelerde bulundu.

 

Peygamber efendimizin ilk halife Hz. Ebubekir ile birlikte gerçekleştirdiği hicretin Müslümanlar açısından önemli olduğuna değinen Yaz Hoca, peygamberimizin hicretini vesile kılarak şeytani his ve davranışlardan kurtulmak gerektiğine dikkat çekti.

 

“Hicret, müşriklerden kaçmak değil stratejik bir taktiktir”

Hicreti, İslam âleminde bir inkılabın başlangıcı olarak değerlendiren Yaz Hoca, “Peygamber Efendimizin peygamberliği Mekke’de başladı. Mekke’deki ilk 4 yıl her türlü bela ve musibetlerle devam etti. Efendimiz, bu nedenle bazı Müslümanlara hicret etmelerini emretti. Öyle bir gün geldi ki peygamber efendimize de hicret emri geldi. Efendimizde Hz. Ebubekir ile birlikte 622 yılında Mekke’den Medine’ye hicret etti. Peygamber efendimizin Mekke'den Medine'ye gidişatına hicret diyoruz. Hicret müşrikten ve düşmandan korkmak, kaçmak değil, stratejik taktiktir.” dedi.

 

Müslümanların oluşan zorlu şartlarda hicret etmesinde hiçbir sakınca olmadığını kaydeden Yaz Hoca, hicretin Müslümanlar açısından yenilik olduğunu aktardı.

 

“Hicri yılbaşını vesile kılarak ümmete en güzel şekilde hizmet etmenin telaşına düşmeliyiz”

İslam ümmetinin hicret vesilesiyle Müslümanlara daha faydalı olmanın yollarını araması gerektiğini dile getiren Yaz Hoca, “Eğer onun sembol olarak seçtiği hicreti, inancımıza zararı yoksa beşere yapılan hizmet olmasından dolayı kullanmamızda bir beis yoktur. Hicret devrimdir, Müslüman da devrimci ve yenilikçidir. Müslüman, Allah’ın mülkünde, ona ait olmayan bir şeyin varlığı durumunda onu kaldırmakla görevlidir. Hicret münasebetiyle nefsani ve şeytani bütün hissiyatları, Kuran pazarına sokuşturulmuş batıl fikir ve düşünceleri bir tarafa bırakmalı, onlardan sıyrılıp vahiy etrafında odaklanmalıyız. Hicri yılbaşını vesile kılarak ümmete nasıl hizmet edebiliriz, bunun telaşına düşmeliyiz. Hicri yılbaşımızın tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı. (M. Zeki Aygur/Hüseyin İçli-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler