‘Hicret’ temalı tiyatro Bursa’da büyük ilgi gördü

‘Hicret’ temalı tiyatro Bursa’da büyük ilgi gördü

Bursa’da ‘Şehr-i Ramazan’ etkinlikleri kapsamında Hüdavendigar Kent Parkı’nda sahnelenen ‘Kutlu Yolun İlk Yolcuları’ adlı tiyatro oyunu Bursalılara unutulmaz anlar yaşattı.

Hüdavendigar Kent Parkı’nda düzenlenen ‘Şehr-i Ramazan’ etkinlikleri kapsamında ‘Kutlu Yolun İlk Yolcuları’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Hüdavendigar Kent Parkı’nda düzenlenen ‘Şehr-i Ramazan’ etkinlikleri, ‘Kutlu Yolun İlk Yolcuları’ adlı tiyatro oyununa sahne oldu. ‘Çağrı’ filminden sahneye uyarlanan ve filmin müzikleri ile önemli sahnelerinden alıntılar yapan ‘Kutlu Yolun İlk Yolcuları’ adlı oyun, izleyicilere müthiş bir duygu fırtınası yaşattı.

İslamiyet’in, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in önderliğinde doğuşunu, yayılmasını, ilk Müslümanların çektikleri cefayı, Medine’ye hicreti, Mekke’nin fethini ve Asr-ı Saadet’i anlatan oyun, Bursalılar tarafından büyük bir beğeniyle izlendi. ‘Beyaz Düşler Sahnesi’ sanatçıları tarafından sahnelenen oyun, kadrosu, kostümleri ve dekorlarıyla film setlerini aratmadı.

‘Kutlu Yolun İlk Yolcuları’ adlı oyun, 2 ve 3 Temmuz’da Hüdavendigar Kent Parkı’nda, 4 ve 5 Temmuz’da Merinos Parkı’nda, 6,  7 ve 8 Temmuz tarihlerinde de Fatih Sultan Mehmet Bulvarı hastane alanında sahnelenecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.