Hilvan Kaymakamı depremde oluşan hasarı yerinde inceledi

Hilvan Kaymakamı depremde oluşan hasarı yerinde inceledi

Merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan deprem nedeniyle Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesine bağlı Kovancı Mahallesi’nde oluşan hasarı ilçe kaymakamı yerinde inceledi.

Hilvan Kaymakamı Eyüp Özdemir, merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan deprem nedeniyle ilçenin kırsal mahallesi olan Kovancı'da yaklaşık olarak 20 evde oluşan hasarı yerinde inceledi.

Yaşanan Depremin ardından ikinci bir olasılığa karşı Kovancı Mahallesine AFAD, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan Belediyesi, Hilvan SUŞKİ Müdürlüğü, diğer kamu kurum ve kuruluşlar ile gerekli koordinasyon sağlanarak mahalle sakinlerinin durumunun normalleşmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması için barınma merkezi kuruldu.

Kovancı Mahallesi'nde halkın yemek ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere Hilvan Kaymakamlığı tarafından 350 kişilik 3 öğün yemek veriliyor. Kovancı Mahallesinde incelemelerde bulunan ilçe kaymakamı Eyüp Özdemir, depremde ilçenin kırsal mahallelerindeki kimi evlerin hasar gördüğünü söyledi.

İncelemelerin ardından hasar tespitinde bulunulduğunu söyleyen Özdemir, "Merkez üssü Adıyaman Samsat ilçesinde meydana gelen depremle ilçemiz kırsal mahalleleri de etkilenmiştir. İlk olarak Kovancı Mahallemizi etkileyen depremin binalara verdiği zararları teker teker inceledik, mahalle sakinleri ile ayrı ayrı görüştük. Devletimiz tüm imkânları ile vatandaşlarımızın yanındadır. AFAD ekipleri ve teknik personellerle durumu raporize ettik." diye konuştu.

Özdemir, "Mahalledeki vatandaşlarımızı ikinci bir deprem,  artçılara karşı korumak, olası felaketlerin önüne geçilmesi adına barınma merkezini kurduk. Vatandaşımızın huzur, can ve mal güvenliğini temin etmek adına gerekli tüm çalışmaları süratle kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak yerine getirdik. Vatandaşımız bu süreç içerisinde barınma, ısınma, iaşe giderlerinin durumun normalleşmesine kadar karşılanacaktır." dedi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.