Hilvan'da ABD'nin şer planı telin edildi

Hilvan'da ABD'nin şer planı telin edildi

​Emperyalist ABD’nin Kudüs’ü işgalcilerin sözde başkenti olarak tanıma kararı, Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesinde STK’lar tarafından yapılan basın açıklamasıyla telin edildi.

Hilvan'daki STK'lar, Emperyalist ABD’nin Kudüs’ü işgalcilerin sözde başkenti olarak tanıma kararını  düzenledikleri basın açıklamasıyla telin ettiler.

Cuma namazı sonrası Hacı Maksut Camii önünde düzenlenen basın açıklamasını Mehmet Altun, okudu.

"Bugün Aksa'ya sahip çıkamazsak, yarın İstanbul’a gelecekler, Bugün Filistin’e sahip çıkamazsak yarın Türkiye’yi isteyecekler, bugün İslam Birliğini kurmak için kol kola giremezsek, yarın sokaklarda kollarımız parçalanacak." diyen Altun, şöyle konuştu:

"Bu gün coğrafyamızın kaderini yakından ilgilendiren tarihi bir gündür. 1917 de dönemin emperyalist ülkesi İngilizler, Filistin'de bir İsrail devletinin kuruluşunu destekleyen ilk devlet olacaklarını açıkladılar. Tam yüzyıl sonra bu günün emperyalist devleti ABD, Kudüs'ü Şerifi İsrail'in başkenti olarak tanıyan ilk devlet olacaklarını açıkladılar. Son yüzyıla kadar Kudüs'ü Şerif emanetini onurla korumuş, tüm semavi dinlere Adalet ve merhametle muamele etmiş olan; Hz. Süleyman’ın Hz Ömer’in, Selahaddin Eyyubi'nin ve Sultan Fatih'in mirasçıları olduğumuzu hiç unutmadık. Bu gün bayrak bizde, sorumluluk bizde. Tarihin bize yüklediği bilinçle tüm emperyalist güçlere ilan ediyoruz. Andolsun ve ah dolsun ki, biz ilk kıblemiz Kudüs’ü Şerifi asla unutmadık ve bırakmadık. Kudüs kıyamete kadar Müslüman kimliğini koruyacak ve ümmetin onuru Filistin'de kalacaktır. Kalbimizin başkenti olmaya devam edecektir."

Şimdi bu inancı ve kararlılığı fiiliyata dökme zamanı olduğunu vurgulayan Altun, "Kudüs, ilahi vahyi insanlığa ulaştıran peygamberlerinin kokusu, Mirac’ın ev sahibi, ilk kıblemiz, göz bebeğimizdir. Kudüs işgale uğradığından beri Mükerrem şehir Mekke mahzun, Münevver şehir Medine gözü yaşlı kardeşi Aksa'yı izliyor. Şimdi bu inancı ve kararlılığı fiiliyata dökme vaktidir. Kudüs’ün Siyonizm’e başkent yapılmasını engellemek için harekete geçmek, birlikte ses vermek ve insanlığın beklediği o sözü söylemek için buradayız. Müstebitler de en çok bundan korkuyor. Emin olun ki Kudüs’e özgürlük haykırışı bunun için şiddetle susturulmak isteniyor. İşte bu yüzden Necip Fazıl’ın dizeleriyle haykırıyoruz: Yıkılasın İsrail enkazını göreyim Sana ülke diyenin yüzüne tüküreyim." ifadelerini kullandı. (Ramazan Şefkatlı- İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.