Hilvan'da Çanakkale Zaferi programı düzenlendi

Hilvan'da Çanakkale Zaferi programı düzenlendi

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde Çanakkale Zaferinin yıldönümü münasebetiyle düzenlenen programda Çanakkale Savaşına her kesimden insanın katıldığı vurgusu yapıldı.

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde Çanakkale Zaferinin 104'üncü yıldönümü münasebetiyle program düzenlendi. Programda yapılan konuşmalarda Çanakkale Savaşına her kesimden insanın katıldığı vurgusu yapıldı.

Hilvan Gençlik Merkezi'nde düzenlenen program İstiklal Marşı ile başlayıp Hacı Maksut Cami Müezzini İbrahim Halil Geçit'in Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mehmet Şah Yeniay hocanın sala okuması ve ardından okunan ezanla devam etti.

Program da bir konuşma yapan Hilvan Müftü Vekili Mehmet Lütfü Kılıç, Çanakkale Savaşına memleketin her köşesinden insanların katıldığını söyledi.

Konuşmasına "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin hayır onlar diridirler fakat siz bilemezsiniz." Ayetiyle başlayan Kılıç, şöyle devam etti:

"Dinimizde peygamberlik makamından sonra en yüksek mertebe şehitliktir. Bugün tarihimizde altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümünü kutlamanın ve tüm imkânsızlıklara rağmen kutsal vatanımıza canlarını feda eden şehitlerimiz için şehitler gününü idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çanakkale Savaşı ecdadımızın düşmanlarımıza dinine, imanına bağlılığın vatan ve bayrak sevgisinin ne demek olduğunu, genci, yaşlısı, kadını, erkeği vatan sevgisi etrafında nasıl birleştiğini gösterdiği bir meydanıdır. Bu büyük savaş ki memleketin her köşesinden Mardin'in Derik ilçesinden Yusuf oğlu Mehmet'in, Konya'nın Beyşehir ilçesinden Hasanoğlu Ahmet'in, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Osmanoğlu Şerif'in, Edirne'nin Keşan ilçesinden Mustafa oğlu Halil'in omuz omuza mücadele edip şehadet mertebesine ulaştığı koyun koyuna yattığı ebedi mekândır ve yine maneviyatın Zirve yaptığı bir yerdir."

Hilvan İlçe Kaymakam Furkan Duman ise yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşında düşmanın hesaba katmadığı inanç gücüne dikkat çekti.

Duman, "Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve milletimizin evlatlarına verilen büyük mücadelenin adıdır Çanakkale. Çetin mücadelede düşman güçlerinin dikkate almadığı bir nokta vardı O da sadece silahlar değil, onu kullanan insan ve iman gücü ile beslenen inançtı." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Çanakkale Zaferi ile ilgili İmam Hatip öğrencileri şiir okuyup, tiyatro sergiledi.

Program Müftü Vekili Mehmet Lütfü Kılıç'ın okuduğu dua ile sona erdi.

Programa İlçe Kaymakamı Furkan Duman, Müftü Vekili Memet Lütfü Kılıç, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Emniyet müdürü Salih Köse, Jandarma Komutanı İsmail Tanrısever, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler