Hilvan'da darbe karşıtı nöbet devam ediyor foto

Hilvan'da darbe karşıtı nöbet devam ediyor foto

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimine karşı Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde halkın nöbeti 10'uncu günde devam ediyor.

Hilvan halkı, 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimine karşı bu gece de meydanları boş bırakmadı. Bölgenin tanınmış âlimlerinden Cemal Çınar Hoca, darbe karşıtı halka hitap etti.

Askeri darbelerde çektiği sıkıntıları anlatan Çınar, darbe dönemlerinde kendisine yapılan işkencenin izlerini halen vücudunda mevcut olduğunu belirtti.

Sistemden kaynaklı zulüm ve hakaretlere maruz kaldığını, 4 kere gözaltına alınıp 2 gözaltı döneminde işkence gördüğünü belirten Çınar, "Müslümanların İmanına ve namusuna göz dikmiş olan 28 Şubat kararlarının mağduru ve yine dışarıdan destekli İslam’a tahammülsüz olan dönemlerde ölümle tehdit edilen 57 yaşın da olan biriyim." dedi.  

Hiçbir şeye değiştirmediği Allah’ın dinini her şeyin üstünde tuttuğunu ve diyar diyar gezerek 40 yıldır İslam'a hizmet ettiğini belirten Çınar, "Âlimlerin, meşaiklerin, kanaat önderlerinin, STK’ların, aşiret reislerinin, toplumu arkasında sürükleyen insanların, bu millete istikameti doğru dürüst göstermediği müddetçe hakka ulaşmamız mümkün olmuyor." diye konuştu.

Darbenin arkasında iki kirli elin olduğunu ifade eden Çınar, bu kirli iki elden birinin ABD, birinin de İsrail olduğunu söyledi.

İslami camia, parti ve grupların birbirlerini yenmeye çalışarak galip olmayacaklarını dile getiren Çınar, "Bizim asıl galibiyetimiz istikametimizi Kabetullah’a çevirmekle olur. İslam’ı ve Kur'an'ı hayatımıza hâkim etmek için çalışırken İslam’ın ve Kur'an'ın değer yargıları üzerinden bir araya gelmeyi becerdiğimiz zaman, yani ümmetçe meselelere karşı duruşumuzu belirtince ancak bu gibi durumlarda kurtulabiliriz." şeklinde konuştu.

"Şehit Allah için canını veren insandır"

Şehit kelimesinin anlamını ve kime şehit dendiğini açıklayan Çınar, "Bugünlerde ağzımızdan çıkan kelimelerin dinimize, imanımıza ve istikametimize zararlı olup olmadıklarına dikkat edelim. Mesela diyorlar ki 'demokrasi şehidi' demokrasi şehidi olmaz. Sosyalizmin şehidi, kapitalizmin şehidi, faşizmin şehidi olmaz. Şehit Allah için canını veren insandır. Müslümanların memleketi, namusu, varlığı peyimal edilmesin diye Allah’ın dini hâkim olsun diye canını feda eden insan şehittir." ifadelerini kullandı.

Çınar, son olarak "Bu sıkıntılı günlerde sokaklarda Allah’u Ekber’den başka hiçbir sloganın para etmediğini görüyoruz. Ekber olan Allah’ın dinine sırtımızı çevirmeyelim. Yönümüzü Allah’ın dinine çevirelim ki kurtuluşumuz bununla olsun." dedi.

Daha sonra Hilvan Selam-Der İlahi Gurubu mevlit, ilahi ve şiirler seslendirdi. Halk söylenen ilahileri eşlik ederek tekbir ve salâvatlar getirdi.

Program yapılan dua ile son bulurken halk sabaha kadar meydanlarda kalmaya devam etti.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.