Hilvan’da STK’lar Nizami’nin idamını telin etti video foto

Hilvan’da STK’lar Nizami’nin idamını telin etti video foto

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde, Bangladeş'te Laik Hasina yönetimi tarafından idam edilen Cemaat-i İslamî lideri Mutiurrahman Nizami için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hilvan’da Bangladeş’te Laik Hasina yönetimi tarafından idam edilen Mutiurrahman Nizami için gıyabi cenaze namazı kılındı, ardından düzenlenen basın açıklamasıyla yapılan idam telin edildi.

Öğle namazını müteakip çarşı merkezinde kılınan gıyabi cenaze namazına Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Altun, Tillo İlim Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TİYDER) Başkanı Kadri Yavuzer, STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Gıyabi cenaze namazı öncesi TİYDER Başkanı Kadri Yavuzer, şehadetin anlamına değinerek yüksek bir mertebe olduğunu söyledi. Yavuzer, “Allah yolunda Şehit olan bu Ulemalarımız gerçekte onlar Allah yolunda idiler. Allah yolunda canları ve malları ile cihat ettiler neticede o şerbeti içtiler Allah bizleri onların affına nail eylesin.”  dedi.

Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından STK’lar adına Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Altun basın açıklaması yaptı. Altun, şu anda içinde bulunan asrın felaket ve helaket asrı olduğunu geçmişte bu zulümlerin Şeyh Said’e, Said’i Nursi’ye, İskilifli Atıf Hoca’ya, Abdulkadir Molla’ya,  Muhammed Mursi’ye yapıldığını ve en son bu zihniyetin Bangladeş’te büyük İslam âlimi Mutiurrahman Nizami’ye yapılan idamla kendisini gösterdiğini belirtti.

Altun, “Bu idamı başta Hilvan STK’ları ve Hilvan halkı olarak en sert şekilde kınıyor ve lanetliyoruz. Zalim idareciler Müslümanları idam ederek Müslümanları ve İslam’ı ortadan kaldıracaklarını zan ediyorlar. Ancak bizler inananlar olarak şuna inanıyoruz; Allah nurunu tamamlayacaktır ve Müslümanlar bir ölür bin dirilirler.” ifadelerini kullanılarak bu zulümlerin ancak ümmetin birliği ve vahdetiyle engellenip sona erebileceğini kaydetti.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler