Hilvan'daki tek kadın doğum uzmanının tekrar gönderilmesini istiyoruz

Hilvan'daki tek kadın doğum uzmanının tekrar gönderilmesini istiyoruz

HÜDA PAR Hilvan İlçe Başkanı Osman Göçmen, yaklaşık 10 gündür geçici süreliğine Şanlıurfa’ya gönderilen kadın doğum doktorunun tekrar ilçeye gönderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Yaklaşık 10 gündür geçici süreliğine Şanlıurfa’ya gönderilen Hilvan’ın tek kadın doğum doktorunun tekrardan geri gönderilmesi için yetkililere çağrıda bulunan HÜDA PAR Hilvan İlçe Başkanı Osman Göçmen, bu durumun günde yaklaşık 120 hastanın mağdur olmasına yol açtığını hatırlattı.

50 bin nüfusu olan Hilvan’da görev yapan tek kadın doğum doktorunun geçici görevlendirme ile Şanlıurfa’ya alınması mağduriyetlere neden oluyor. Yaşanan herhangi bir durumda hastalar ilçeye 60 kilometre uzaklıktaki il merkezine gitmek zorunda kalıyor.

Geçici görev süresinin bitmesinin ardından, doktorun tekrar ilçeye gönderilmesi talebinde bulunan HÜDA PAR Hilvan İlçe Başkanı Osman Göçmen, konu hakkında bilgi almak için Hilvan Şehit Halit Şiltak Devlet Hastanesi Başhekimi Fırat Korlaelçi ile görüşüp bilgi aldı.

Göçmen, Hilvanlı vatandaşların mağdur olmaması için, yetkililerin kadın doğum doktorunu tekrar Hilvan’a göndermesi talebinde bulundu.

Göçmen, “Hilvan Şehit Halit Şiltak Devlet Hastanesinde görev yapan Kadın Doğum Uzmanı doktorumuz yaklaşık olarak 10 gündür geçici görevlendirmeyle Şanlıurfa’ya alınmıştır. Bu sorundan dolayı günde yaklaşık olarak 120 hastamızın mağduriyetine sebep oluyor. Bu konu ile ilgili Hastanemizin Başhekimi ile görüşüp bilgi aldık. İnşallah en kısa zamanda bu sorun giderilir. Bu konuda Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdüründen hassasiyet göstermelerini istiyoruz.” dedi.

Hastaların kent merkezine gidip-gelmelerinde ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Göçmen, “Hilvan Şanlıurfa’ya yaklaşık 60 Kilometre uzaklıktadır. Bu aynı şekilde buradaki 120 hastanın gidip Şanlıurfa’da muayene olması demektir. Bu mağduriyetin giderilmesi, Şanlıurfa’da da aynı yoğunluğun yaşanmaması için doktorumuzun tekrar ilçeye geri verilmesini talep ediyoruz.” çağrısında bulundu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler